Bedelli askerlik için başvurularda son gün ne zaman? Bedelli askerlik 4. celp dönemi açıklandı mı?

3 Ağustos'ta çıkan bedelli askerli yasası sonrası yüz binlerce askerlik adayı erkek, bedelli askerlikten yararlanmak için başvuruda bulundu. Bedelli askerliğe başvuran kişi sayısı son gün itibariyle 730 bin 775 olurken, para ödemesi yapan kişi sayısı ise 630 bin 266'ya ulaştı. Bugüne kadar 3 celp dönemi açıklanırken yaklaşık 70 bine yakın başvuran kişi askerlik görevini yerine getirdi. Adaylar 4. celp döneminin ne zaman açıklanacağını da merak ediyor. Peki bedelli askerlik için başvurularda son gün ne zaman? Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman? İşte bedelli askerlikle ilgili detaylar....

Giriş Tarihi 03 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 03 Kasım 2018, 17:14
Bedelli askerlik için başvurularda son gün ne zaman? Bedelli askerlik 4. celp dönemi açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Binlerce kişi tarafından talep gören bedelli askerlik için son başvuru tarihi yarına uzatıldı. Askerlik şubelerinde bugün de mesaiye devam edilecek. Bedelli askerliğe başvuran kişi sayısı son gün itibariyle 730 bin 775 olurken, para ödemesi yapan kişi sayısı ise 630 bin 266'ya ulaştı.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU İÇİN SON GÜN YARIN

Son günlerde askerlik şubelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından 24 saat hizmet verileceği duyurulan askerlik şubeleri adayların işlemlerini aralıksız sürdürüyor. Hatta bazı şubelerin önlerinde gece yarısında dahi uzun kuyruklar oluştuğu gözlemlendi. 3 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarılan yasa için son başvuru günü yarın. Askerlik şubeleri bugünde hizmet vermeye devam edecek.

ŞUBELER BUGÜN DE AÇIK OLACAK

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada bedelli askerlik hizmeti için son başvuru tarihinin 3 Kasım (bugün) olduğu hatırlatıldı. Son başvuru gününün hafta sonu tatiline denk geldiği belirtilen açıklamada, "Vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi amacıyla askerlik şubelerinde hafta sonu mesaiye devam edilecek." ifadesi kullanıldı.

ZİRAAT BANKASI ŞUBELERİ DE AÇIK OLACAK

Bankadan yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlik hizmeti başvuruları için askerlik şubelerinde hafta sonu mesaiye devam edilecek olması nedeniyle Ziraat Bankası da 81 ildeki ve KKTC'deki toplam 127 şubesi ile bugün ve yarın saat 10.00 ile 17.00 arasında bedelli askerlik ödemelerini almayı sürdürecek.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN ÖDENMESİ GEREKEN MİKTAR NEDİR?

Uygulamadan yararlanacak vatandaşlar, bedelli askerlik için ödenmesi gereken 15 bin TL ücreti Ziraat Bankası veya Halkbank'a yatıracak.

DEKONTLARI AKŞAMA KADAR TESLİM ETMELERİ GEREKİYOR

Bu zamana kadar isteyenler bedelli askerlik başvurularını yapabilecekler. Ancak e-devlet üzerinden başvurduktan sonra adayların bankaya paralarını yatırmaları ve dekontlarını askerlik şubelerine teslim etmeleri gerekiyor. Bu süre içinde paralarını yatıramayan veya işlemleri yetiştiremeyen adaylar için 'süre uzatımı gerçekleşecek mi?' sorusu merak konusu oldu.

BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP DÖNEMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bedelli askerlikten faydalanmak için başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşların sorguladığı 4. celp dönemi, 3 Kasım tarihinde yapılacak olan planlamanın ardından adayların erişimine açılacak. Dönemlerin belirlenmesinin ardından detaylar, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma sekmesi ve E-Devlet üzerinden görüntülenebilecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra ara çubuğuna "Asal Bedelli Başvurusu" yazarak https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-bedelli-başvurusu adresine ulaşırsınız. Açılan sayfada başvuru belgenizi görüntüleyeceksiniz. Ödeme yapacağınız bankaya vermek üzere çıktısını alacağınız bu belgede "1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nun Geçici 55'inci Maddesi gereğince, bedelli yapmak üzere başvurmuştur" diyecek ve tarafınızdan bu 15 bin TL tahsil edilmesi gerektiği yazacak. Belgeyi aldıktan sonra 3 Kasım'a (bugün) kadar vaktiniz var.

Yayımlanan kılavuza göre aşağıdaki adımları izleyin;

- Askerlik şubesi, e devlet ya da konsolosluk üzerinden başvuru

- Başvuru belgesi ile Bankaya ödeme yapma

- Dekont ve başvuru belgesi ile askerlik şubesine başvuru

- Celp duyurusunu bekleme ve duyuruyu takip etme

- Planlanan sevk tarihine kadar yoklama yaptırma

- Daha önce yoklama yapılmışsa celp duyurusunda bildirilen sevk tarihinde birliğe sevk

- 21 günlük temel eğitim

Bedelli askerlik için yayımlanan başvuru kılavuzuna asal.msb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.