Hollanda'da 'Türkiye usulü düğün konvoyuna' binlerce euro ceza | Aynı cezalar Türkiye'de ne kadar?

Geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçen trafik cezalarını artıran yeni değişiklikleri içeren kanun Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Söz konusu düzenlemenin uygulanmaya başlamasının hemen ardından bir takım çevreler trafik cezalarının yüksekliğinden yakınmıştı. Peki, yeni düzenleme ile getirilen cezalar caydırıcı mı? Avrupa’daki cezalar ne kadar? İşte çok fazla olduğu iddia edilen Türkiye’deki trafik cezalarıyla Avrupa’daki yüksek trafik cezalarının karşılaştırması…

Giriş Tarihi 11 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 11 Kasım 2018, 22:25
Hollanda’da ’Türkiye usulü düğün konvoyuna’ binlerce euro ceza | Aynı cezalar Türkiye’de ne kadar?

İÇİNDEKİLER



Avrupa'nın en sakin şehirlerinden Lahey'de polis, onlarca araçtan oluşan Türkiye kökenli çiftin düğün konvoyuna, değişik suçlardan binlerce euro trafik cezası kesti.
Konvoyun en başındaki gelin arabasının önü, polis ekipleri tarafından Wassenaar kasabası yakınlarında kesildi. En az 15 araçtan oluşan konvoydaki bütün sürücülere, farklı suçlardan ayrı ayrı ayrı ceza kesildi.



Polis her sürücüye hem kırmızı ışıkta geçme hem de gereksiz yere sol şerit ihlali, hiç gereği yokken dörtlüleri yakma, zorunlu olmadığı halde korna çalma gibi suçlardan ayrı ayrı ceza yazdı.

Peki, yeni düzenleme ile getirilen cezalar caydırıcı mı? Avrupa'daki cezalar ne kadar? İşte karşılaştırmalı olarak Hollanda ve Türkiye'de uygulanan trafik cezaları…



Hollanda'da, kırmızı ışıkta geçmenin cezası 230 euro.

Türkiye'de mevcut durumda kırmızı ışık kuralına ve sesli işaretlere uymayan sürücülere 235 lira para cezası uygulanıyor.




HOLLANDA'DAKİ TRAFİK CEZALARI

Hollanda'da, kırmızı ışıkta geçmenin cezası 230 euro. Öndeki aracı yakından takip etmek 280 euro, gereksiz yere sol şeridi ihlal etmek 140 euro, sağdan sollamak 230 euro, yayalara engel olmak 370, karşıdan helen araca yol vermemek de 270 euro cezaya tabii.



TÜRKİYE'DE HANGİ CEZALAR VERİLİYOR?
Trafik işaretlerine uymamak 108 TL
Kırmızı ışıkta geçmek 235 TL
Takip mesafesini ihlal etmek 108 TL
Hatalı sollama 235 TL