Dikili'de düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı: 5 ölü

İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında, kaçak göçmenlerin bulunduğu tekne battı. Kıyıya yüzerek çıkan 2 göçmen, teknede 15 kişi olduğunu söyledi. Kayıplar için arama çalışması başladı. Çalışmalarda şu ana kadar 3 göçmen sağ kurtarıldı. 2 yetişkin 2 çocuk olmak üzere 4 kişinin cansız bedeni bulundu.

Giriş Tarihi 12 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 12 Kasım 2018, 17:17
Dikili’de düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı: 5 ölü

İÇİNDEKİLER


İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında, kaçak göçmenlerin bulunduğu tekne battı. Kıyıya yüzen 2 göçmen, kurtulurken, kaybolan göçmenler için arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

Güvenlik güçlerine ulaşan 2 kaçak göçmen, saat 06.30 sıralarında, Dikili'nin Denizköy bölgesi Karaada önleri balık çiftlikleri mevkiisinde, içinde bulundukları teknenin battığını ve kıyıya yüzerek, çıktıklarını söyledi.

Sahil Güvenlik ekipleri, 3 Sahil Güvenlik botu ve 1 Sahil Güvenlik helikopteri ile bölgede arama- kurtarma çalışması başlattı. Bölgedeki aramalar sürdürülüyor.

Öte yandan kıyıya yüzen iki göçmenin ifadesi de ortaya çıktı. Kurtarılan göçmenlerin ilk ifadelerinde; 15 kişilik bir grup olarak fiber bir tekne ile denize açıldıklarını kaydetti. İfadelere göre teknede 14 Afganistan, 1 İran uyruklu düzensiz göçmen bulunuyordu. Teknenin batması üzerine 10'u yetişkin 3'ü çocuk 13 düzensiz göçmenin denizde kaybolduğu öğrenildi.

Arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 3 göçmen sağ kurtarıldı. 2 yetişkin 2 çocuk olmak üzere 4 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.

Çalışmalara görevlendirilen Sahil Güvenlik unsurlarının yanı sıra bölgedeki sivil teknelerin ve balıkçıların da destek verdiği öğrenildi. Kayıp olduğu değerlendirilen 6 göçmeni arama faaliyetleri sürüyor.