CHP'li başkanın FETÖ'cü danışmanından yolsuzluğun kitabı

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde danışmanlık yapan FETÖ'cü Erkan Karaarslan'ın yolsuzluğun kitabını yazdığı ortaya çıktı. Firari FETÖ'cü danışman ortaya çıkan bir görüntüsünde ise kamu açıklarının nasıl ‘makyajlanacağını’ anlattı.

Giriş Tarihi 15 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 15 Kasım 2018, 08:16
CHP’li başkanın FETÖ’cü danışmanından yolsuzluğun kitabı

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün Belediyeler İmamı olduğu öne sürülen Erkan Karaarslan ile ilgili detaylar netleşmeye başladı. 1 senedir firari olan Erkan Karaarslan'ın, kendisinin hem kitap yazmak hem de eğitim vermek, ve şirketlerler kurmak suretiyle tüm belediyelere sızdığı anlaşılıyor.
Kitaplarında ve eğitimlerinde kamu harcamalarının nasıl makyajlanacağı konularına değinen ve bununla ilgili eğitimler veren Karaarslan'ın, beraber kitap yazdığı birçok ismi Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde üst düzey bürokrat olarak yerleştirdiği de ortaya çıktı. Daha önce beraber kitap yazdığı ya da yayın kurulu başkanlığını yaptığı yayınevinde kitap yazdırttığı Bülent Bozbaş, Nermin Canyurt ve Önder Yeğen gibi isimleri Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin en etkili noktalarına yerleştirdiği gün yüzüne çıktı.
Bülent Bozbaş'ın halen aktif olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter yardımcılığı, Nermin Canyurt'un Aski Genel Müdür Yardımcılığı ve Önder Yeğen'in de kurucu genel sekreter olarak görevlendirildiği ortaya çıktı.

YILLARDIR ÇALIŞIYORLAR
Bu isimlerin, açılan bir çok davada ilgilerinin olmadığını iddia ettikleri Karaarslan ile aslında uzun yıllardır beraber çalıştıkları da bu kitaplarla ispat edilmiş oldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da belediyede Karaarslan'a makamının yanında oda açtığı, her hafta özel olarak toplantı yaptığı ve kurum içerisindeki tüm atamalar konusunda bilgi alışverişi yaptığı biliniyor. Erkan Karaarslan'ın değişik zamanlarda yaptığı sosyal medya paylaşımları da iddiaların en net delili olarak göze çarpıyor.
Öte yandan cezaevinden aşk mektupları yazdığı ve Aydın Belediyesi'nde işe soktuğu İstanbul'dan getirdiği nikah memuru Özlem Bayraktaroğlu'nu da belediyenin et dağıtım ve satış şirketi olan Ege Et Mamülleri şirketine yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak atamasını yaptırdığı ortaya çıktı.

'MAKYAJLAMA' İTİRAFI
Yunanistan'a kaçtığı ileri sürülen Erkan Karaaslan'ın yakalanmadan önce bir belediyeye verdiği seminerde belediye hesaplarını nasıl denetleme öncesi makyajlayıp açıklarını kapattığı da ortaya çıktı.

Videoda Derice Belediyesi'nde denetim yapılmasın diye mali raporlarla riski azaltan çalışmalar yaptıklarını anlatan Karaarslan, "Hesaplardaki bazı veriler risk içeriyor. İşin doğası gereği risk içeren alanlar var. Avansların yoğun kullanımı, emanetlerde yüksek rakamlar, kamuya olan borçlar gibi bütün hepsi 'beni denetleyin' diye bağırıyor. Bunların bir kısmını biz makyajladık. Denetim olmasın diye bir takım çalışmalar yaptık. Denetim yapılırsa hepinizin çok başı ağrır" ifadelerini kullanıyor ve belediye çalışanlarına taktikler veriyor.

İŞTE O KİTAPLAR
Yeni Kamu Muhasebesi
Tüm yöntemleri ile bağış ve yardımlar
Aç ıklamalı, konu anlatımlı kamu mali yönetimi ve kantrol kanunu soru bankası
Yeni Türk Kanunu ve Belediye Şirketleri
Türkiye'de kayıt dışı istihdam
Açıklamalı konu anlatımlı muhasebe soru bankası
Harcama Belgeleri Mevzuatı
Harcama Belgeleri mevzuatı
Yeni Personel Hukuku
Dönem sonu uygulamaları