Son dakika: Başkan Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AİHM'nin Selahattin Demirtaş kararına 'Bizi bağlamaz' diyerek tepkisini dile getirdi. Erdoğan, ayrıca Bahçeli görüşmesine ilişkin yaptığı ilk açıklamada "Seçim ittifakını masaya yatıracağız" dedi.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 20 Kasım 2018, 14:30
Son dakika: Başkan Erdoğan’dan flaş açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gündeme dair sorulara yanıt verdi. Erdoğan, Bahçeli ile yarın yapacağı görüşmeye ilişkin soruya, "Seçim ittifakını konuşacağız" dedi. Erdoğan, AİHM'in Demirtaş ile ilgili kararının hatırlatılması üzerine, "Bizi bağlamaz" ifadelerini kullandı.

İTTİFAKI MASAYA YATIRACAĞIZ

Erdoğan, yarın gerçekleşecek olan Bahçeli görüşmesiyle ilgili "Her iki tarafın açıklamalarını duyuyorsunuz, sorun yok. Seçim ittifakını her iki lider masaya yatırma fırsatı bulacağız. Her iki taraf için de iyi olabilecek sonuca varırız. Tabanlarında da beklentisi diye düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı açıklamaları şöyle:

BAZI ADAYLARI CUMARTESİ AÇIKLAYABİLİRİZ

Çalışmalarla birlikte önce büyükşehir sonra illeri göreceğiz. 3 gün yoğun çalışma var. Cumartesi açıklanabilir.

AİHM'İN DEMİRTAŞ KARARI BİZİ BAĞLAMAZ

AİHM kararları bizi bağlamaz. Bugüne kadar örgütle ilgili çoğu kararlar hepsi aleyhe. Karşılığında yapabilecek çok şeyler var. Karşı hamlemizi yaparız. Terör devam ediyor.

SUİSTİMALLER VAR, TAVİZ YOK

Faizlerde düşüşler devam ediyor. Olumlu yansımasını görüyoruz. Piyasaları kontrol alma çalışmaları devam ediyor. Suistimaller var, stokçuları gibi. Üzerine bakanlık kararlılıkla gidiyor. Asla taviz yok.

Patates soğan stokçuları, sebze meyve stokçuları bedelini ödeyecekler. Tuvalet kağıtları ile ilgili pek çok depolama çalışması... Üzerine gideceğiz. Para cezası müeyyide ile ödeteceğiz.