Cumhur İttifakı görüşmelerinde son aşama! Rapor Başkan Erdoğan'ın önünde

AK Parti ile MHP’nin yerel seçimde ittifak çalışmaları ile ilgili hazırlanan rapor Başkan Erdoğan’a sunuldu. Erdoğan, Bahçeli ile yapacağı görüşmenin ardından ittifaka son şeklini verecek. Edinilen bilgiye göre AK Parti'nin, MHP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de büyükşehir belediye başkan adayı göstermemesine karşılık jest olarak Osmaniye, Mersin ve Iğdır olmak üzene 3 ili önerdiği belirtiliyor.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2018, 10:44
Cumhur İttifakı görüşmelerinde son aşama! Rapor Başkan Erdoğan’ın önünde

İÇİNDEKİLER

AK Parti ile MHP arasında sürdürülen yerel seçimde ittifak görüşmeleri bitmek üzere. AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki MHP'li Sadır Durmaz ile yaptığı görüşmeleri ve ittifak yapılması düşünülen 30 büyükşehir ve ilçeleriyle açıklanmayan illere yönelik hazırladığı iki ayrı raporu dün ve önceki gün Başkan Erdoğan'a sundu. Erdoğan dün parti genel merkezinde geç vakitlere kadar adaylarla ilgili çalışmalarını sürdürdü.

AK PARTİ BU İLLERDE ADAY ÇIKARMAYACAK

Öte yandan AK Parti'nin aday çıkarmayacağı iller de netleşti. AK Parti; Isparta, Manisa, Karabük, Bartın, Kars, Adana, Mersin, Osmaniye illerinde aday çıkarmayarak MHP'ye jest yapacak. Bu iller halihazırda MHP'nin yönetiminde.

30 BÜYÜKŞEHİR MASADA

İttifak değerlendirmesi 30 büyükşehir ve bunların ilçeleri üzerinden sürdürülüyor. Edinilen bilgiye göre AK Parti'nin, MHP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de büyükşehir belediye başkan adayı göstermemesine karşılık jest olarak Osmaniye, Mersin ve Iğdır olmak üzene 3 ili önerdiği belirtiliyor.

AK Parti'nin elinde 21 büyükşehir MHP'nin elinde ise 1 büyükşehir belediye başkanlığı bulunuyor. 8 büyükşehir belediye başkanlığı ise muhalefetin elinde. Cumhur İttifakı'nın hedefi ise muhalefetin elinde olan belediyelerin kazanılması.

14 İLİN ADAYI AÇIKLANIYOR

Cumhur İttifakı'nda belediye meclis üyelikleri, il genel meclis üyeliklerinin dağılımın nasıl olacağı ise netleşti. İttifak yapılan illerde her parti belediye meclis üyelikleri seçimlerine kendi listesiyle girecek. Aldıkları oy oranlarına göre belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyeliklerinin dağılımı yapılacak. AK Parti ile MHP 24 Haziran milletvekili seçimlerine de ayrı listelerde girmişti. Başkan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu hafta gerçekleştirmesi beklenen görüşmede ittifaka son şeklini verecek. Öte yandan Başkan Erdoğan, bugün AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştireceği Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında 14 ilin daha belediye başkan adayını daha açıklayacak.

Sabah