İstanbullular dikkat! Meteoroloji'en son dakika kuvvetli sağanak uyarısı! (Hava durumu)

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre, Marmara Bölgesi'nde sağanağın Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İstanbul'da bugün etkili olacak yağmurlu hava 11 Ocak Perşembe günü kuvvetli sağanak şeklinde görülecek. İşte güncel hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 10 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 10 Ocak 2019, 11:13
İstanbullular dikkat! Meteoroloji’en son dakika kuvvetli sağanak uyarısı! Hava durumu

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde ara ara etkili olan kar yağışının ardından Meteoroloji'den sağanak uyarısı geldi. Meteoroloji'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İstanbul'da bugün hava yağmurlu görülüyor. Cuma günü ise il genelinde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklığı ise en düşük 9 en yüksek 11 derece olacak. İşte Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminleri...

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Bugün yağmurlu havanın hakim olduğu İstanbul'da yarın gün boyu kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Haftasonu yağış görülmüyor. İstanbullular haftasonu en düşük 5, en yüksek 8 derece hava sıcaklığı görecek. 14 Ocak Pazartesi günü ise yağmurlu hava İstanbulluları bekleyecek.

MARMARA'DA SAĞANAK YAĞIŞ

Marmara Bölgesi'nde sağanağın Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sıcaklıklar 2 ila 4 derece artacak.

Parçalı çok bulutlu, genelinin aralıklı yağmur ve sağanak şeklinde geçeceği tahmin edilen bölgede yağışların, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması öngörülüyor.

Rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi beklenen bölgede, kuvvetli yağış, rüzgar ve fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

5 İL İÇİN "BUZLANMA VE DON" UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için buzlanma ve don uyarısı yaparken sıcaklıkların 3-5 derece daha düşeceğini bildirdi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada;"Bölgemiz genelinde havanın parçalı çok bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir.Sıcaklıklarının 0 derecenin altında olması sebebiyle yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.Yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte lokal olarak sis, pus hadiseleri olabileceğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir"denildi.

Sıcaklıkların 3 ile 5 derece azalacağını da bildiren merkez, rüzgarların yer yer orta kuvvette esmesi beklendiğini aktardı.

DOĞU'DA BUZLANMA UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 ilde buzlanma bekleniyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus beklenen bölgede hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Bölgede gerçekleşen en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Van'da 8, Bitlis'te 16, Hakkari ve Muş'ta 12 derecede ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklığı Van'da 2, sıfırın altında olmak üzere Bitlis'te 3, Muş'ta 2 ve Hakkari'de 12 derece olacak.

Van Gölü'nde hava parçalı bulutlu olacak, rüzgar batı ve kuzey batıdan 2-4 kuvvetinde esecek.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de buzlanma beklendiği aktarılarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.