Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı! Tercihler ve atamalar ne zaman?

Sözleşmeli öğremenlik mülakat sonuçları açıklandı. MEB tarafından 10-31 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılan sözlü sınava katılan adaylar mülakat sonuçlarının ardından tercih işlemlerini yapacaklar. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları sorgulama nasıl yapılır? Tercih ve atamalar ne zaman olacak?

Giriş Tarihi 15 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 15 Ocak 2019, 15:23
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı! Tercihler ve atamalar ne zaman?

İÇİNDEKİLER

20 bin sözleşmeli öğretmenlik alımı için gerçekleştirilen mülakat sınavının sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen başvuru işlemlerinin ardından adaylar sözlü sınavlara katıldı. Sonuçlara göre hak kazananlar tercih işlemlerini yapacaklar. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları sorgulama nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ve atamaları ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili detaylı bilgiler...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat sınavının sonuçları MEB'in www.meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı. Adaylar T.C. Kimlik numaraları ve doğum tarihi bilgileri ile birlikte sisteme giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilecek.

Başarılı olan adaylar tercih işlemlerini yapacak. Peki, tercihler ne zaman başlayacak? İşte cevabı...

TERCİHLER VE ATAMALAR NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmenlik sonuçlarının açıklanmasından sonra merak edilen bir diğer konulardan biri de tercih işlemleri. MEB'in yayınkadığı yayınladığı takvime göre, tercih işlemleri 28 Ocak - 1 Şubat tarihleri arasında, atamalar ise 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

MAZERETE BAĞLI ATAMALAR

Açıklanan takvimde 2019 yılı öğretmenlerin mazerete bağlı, il içi ve iller arası yer değiştirme işlemlerine ilişkin süreç de yer aldı.

Buna göre, öğretmenlerin Ocak dönemi mazerete bağlı atamaları 18 Ocak'ta; Ağustos dönemi mazerete bağlı atamalar ise 29 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME NE ZAMAN?

Öğretmenlerin il içi yer değiştirme işlemlerine ilişkin olarak; başvurular 21-24 Mayıs tarihleri arasında, atamalar 29 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME

Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri için başvurular 10-14 Haziran tarihleri arasında, atamalar ise 18 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.