374. Kısa dönem askerlik yerleri açıklandı! E Devlet askerlik KD askerlik yerleri sorgulama

Kısa dönem olarak askere gidecek olanların merakla beklediği askerlik yerleri açıklandı. 374. kısa dönem askerlik yerleri e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, kısa dönem askerlik yerleri nasıl öğrenilir? A grubu ve B grubu askere gidecek olanlar ne zaman teslim olacak? İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi 18 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 18 Ocak 2019, 12:43
374. Kısa dönem askerlik yerleri açıklandı! E Devlet askerlik KD askerlik yerleri sorgulama

İÇİNDEKİLER

Kısa dönem askerlik yerleri günün en çok aranılan konuları arasında yer alıyor. 374. kısa dönem olarak askere gidecek olan vatadaşlar askerlik yerlerini e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. A ve B olarak iki grup halinde silahaltına alınacak olan vatandaşların askerlik yerleri ile ilgili detaylı bilgiler haberimizde. Peki, 374. kısa dönem askerlik yerleri sorgulama nasıl yapılır? Kısa dönem askerler ne zaman birliklerine teslim olacaklar? İşte kısa dönem askerlik yerleri sorgulama ekranı...

KISA DÖNEM ASKERLİK YERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

A VE B GRUBU ASKERE NE ZAMAN GİDECEK?

Kısa dönem askerlik yerlerini öğrenen yükümlüler iki grup halinde askere alınacaklar.

A grubu olarak askere gidecek kişiler 30 Ocak – 1 Şubat tarihlerinde birliğine teslim olacak.

B grubu olarak ayrılanlar ise 13-14 Mart tarihlerinde birliklerine teslim olmak zorundalar.

Askere gidecek olanlar sevk belgelerini askerlik şubelerinden veya internet üzerinden alabilecek. Sevk evrakları sevk tarihinden bir gün öncesine kadar temin edilebilecek. Bu sevk belgesi askere gidecek olanların yanında bulundurması gereken evraklar arasında.

Kısa dönem askerlik yapacak olanların eğitim belgelerini ve mesleki uzmanlıklarını da gösterir belgelerini askerlik şubelerine ibraz etmiş olmaları gerekiyor.

Sevk evrakını alan yükümlülerin yol ve iaşe ödemeleri PTT şubeleri aracılığıyla yapılacak. Yükümlü sadece kendisine ait olan bedeli alabilecek. Sevk dönemi gelmesine rağmen tıbben askere gidecek olmasının önünde engel bulunan kişiler raporlarını bildirmedikleri takdirde bakaya durumuna düşecekler. Askerlik ile ilgili bütün duyurular artık internet üzerinden yapılmakta. Bu nedenle herhangi bir bilgiyi kaçırmamak için duyuruların takip edilmesi önemli.