Başkan Erdoğan Fazıl Say'ın “Truva Sonatı” konserine katıldı | İşte yeni konserin adresi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say’ın davetiyle “Truva Sonatı” konserine katıldı. ATO Congresium’daki programa, ABD’li senatör Lindsey Graham da Başkan Erdoğan’ın davetlisi olarak katıldı. Konserin diğer bir sürprizi de sahneye çıkan Erdoğan'ın Fazıl Say'ı Külliye'deki opera salonuna konser için davet etmesi oldu.

Giriş Tarihi 18 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 19 Ocak 2019, 00:08
Başkan Erdoğan Fazıl Say’ın “Truva Sonatı” konserine katıldı | İşte yeni konserin adresi

İÇİNDEKİLER


Dünyaca tanınmış sanatçı Fazıl Say'ın bugün akşam Ankara'da gerçekleşen "Truva Sonatı" konseri sanat dünyası kadar siyaset dünyasından katılımlar da dikkat çekti.




BAŞKAN ERDOĞAN KONSER SONRASI YENİ ADRESLERİ AÇIKLADI
Konser sonunda Erdoğan da sahneye çıktı. Sözlerine 'Sevgili Fazıl' diyerek başlayan Erdoğan şunları ifade etti:

"Sevgili Fazıl, gerçekten bizlere bu prömiyeri çok farklı takdim ettiler. Tabi şimdi Çanakkale eyvallah, İzmir eyvallah, ama şimdi Ankara, İstanbul lazım. Ve Ankara'yı Kulliyedeki operada yapalım. Diğerini de İstanbul'da Harbiye merkezde yapalım. Oda güzel bir sunumla İstanbullulara ve Ankaralıları bir daha bir araya getirir. Fakat arkadaşlarım bana bir sürpriz yaptılar. Tabi Aşık Veysel olunca aramışlar taramışlar "benim yarim kara topraktır" bunun plağını bulmuşlar. Şimdi ben de bu plağı sevgili Fazıl'a takdim ediyorum.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konser sonrası Fazıl Say ile sohbet ederek Aşık Veysel'in bir plağını hediye etti.




Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın konserden sonra kulise geçtiği ve 10 dakikaka kadar Fazıl Say ile görüştükten sonra salondan ayrıldıkları belirtildi.