ATV Muhabiri Erdal Kuruçay'dan kara propagandaya sert tepki: Ne kadar aciz durumda olduklarının göstergesi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin güney kesiminde yer alan Kaşgar Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden heyet içerisinde yer alan ATV muhabiri Erdal Kuruçay'ın, Çin devlet radyosunda yaptığı açıklamalar çarptırılarak sanki kendi ağzından çıkmış gibi gösterildi ve "Ne kadar hata yaptığımızı gördük." başlığıyla internet siteleri ve sosyal medyada yayınlandı. Kuruçay'dan bu kara propagandaya yanıt gecikmedi: ODA TV özelinde aynı zihniyetle taban tabana zıt zihniyetin benim üzerimden böyle bir cümle kurmuş gibi gösterilmesi aslında ne kadar aciz durumda olduklarının göstergesi.

Giriş Tarihi 19 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 19 Ocak 2019, 19:12
ATV Muhabiri Erdal Kuruçay’dan kara propagandaya sert tepki: Ne kadar aciz durumda olduklarının göstergesi

İÇİNDEKİLER

7. 'İpek Yolu'nda Çin' etkinliğine katılan Çinli ve yabancı gazeteciler, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin güney kesiminde yer alan Kaşgar Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Heyette olan ATV muhabiri Erdal Kuruçay'ın Çin devlet radyosu ile yaptığı söyleşideki sözleri çarpırtılarak verildi ve skandal bir kara propagandaya imza atıldı. Erdal Kuruçay'dan konu ile ilgili yazılı açıklama geldi.

İşte Kuruçay'ın açıklamaları

HAKKIMDA BİR KARA PROPAGANDA YÜRÜTÜLMEKTEDİR
Çin'in çeşitli bölgelerine yaptığımız ziyaretlerde, hakkımda sosyal medya ve bazı haber sitelerinde art niyetli yayınlar yapılmakta, bana ait olmayan cümleler habere konu olmakta ve hakkımda bir kara propaganda yürütülmektedir. Hakkımda atılan iftiralara ilişkin yasal hakkımı kullanacağımı belirtirerek konuyu detaylı olarak kamuoyunun bilgisine sunarım.

BATIDAN BESLENMENİN GEREKSİZLİĞİNİ VURGULADIM
Çin'in çeşitli bölgelerine yaptığımız ziyeretler sonrasında, Çin devlet radyosu ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Verdiğim mülakatta, Uzakdoğu haberlerimizi BBC, CNN, AFP ya da batı kaynaklı haber kaynaklarından yapmak yerine daha makul olanı bu bölgelere gelmektir. Yani doğudan bir yerden haber yaparken batıdan beslenmenin gereksizliğini vurguladım.

NE KADAR ACİZ DURUMDA OLDUKLARININ GÖSTERGESİ
Bir takım art niyetli internet siteleri ve sosyal medya hesapları söylediklerimi çarpıtarak düşmanlık üretmektedir. Yine aynı sitelerde sanki benim ağzımdan çıkmış gibi "hatalarımızı anladık" cümlesi geçmektedir. Ben bürokrat değilim siyasetçi ya da elçilik makamında değilim ki böyle bir cümle kullanayım. Birileri bu çarpıtmayla beni hedef alarak kin ve nefret oluşturmak istiyor. ODA TV özelinde aynı zihniyetle taban tabana zıt zihniyetin benim üzerimden böyle bir cümle kurmuş gibi gösterilmesi aslında ne kadar aciz durumda olduklarının göstergesi. Ben Çince bilmiyorum, verdiğim mülakat Türkçe'ye çevrilirken hatalı çevrilmiş. Daha sonrasında bunu alıp kendi emellerine alet etmeye çalışanlar daha hatalı.

İşte kara propagandaya imza atan ODA TV'nin kapağı: