FETÖ'den öğrencilere ahlaksız teklif: Başını aç ki seni hakim yapalım

FETÖ şüphelisi avukat Ş. B. itirafçı oldu ve örgüt çalışma sistemine ilişkin bilgiler verdi. Üniversite yıllarında örgütün idari-adli yargı sınavının cevaplarını hâkim-savcı yetiştirme evlerinde FETÖ sorumluları tarafından örgüt mensuplarına verildiğini anlattı. Ş. B., “Bana ‘Başörtünü açarsan hâkim-savcı çalıştırma evinde kalabilirsin’ dendi. İdari-adli yargı sınavının cevapları da verildi” diye konuştu.

Giriş Tarihi 11 Şubat 2019, 10:51 Güncelleme 11 Şubat 2019, 10:51
FETÖ’den öğrencilere ahlaksız teklif: Başını aç ki seni hakim yapalım

İÇİNDEKİLER

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Ankara'daki hâkim-savcı çalışma evi hücre yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ şüphelisi Ş. B.'nin 27 Ağustos 2012 ile 6 Şubat 2014 arasında Ankara'daki hücre evinde kaldığı tespit edilince soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

FETÖ'NÜN TOPLANTILARINA KATILDI
Şüpheli Ş. B. ifadesinde liseden sonra hukuk fakültesini kazandığını, dört yıl boyunca devlet yurdunda kaldığını, üçüncü sınıfın sonlarında sınıf arkadaşı tarafından örgütün sohbetlerine davet edildiğini, sonra düzenli olarak katıldığını belirtti. Şüpheli, devlet yurdunda FETÖ sorumlusunun talepte bulunması sonucu yurttaki arkadaşlarını dini sohbetlere davet ettiğini ifade etti.

"BAŞINI AÇARSAN HÂKİM-SAVCI EVLERİNE GELİRSİN" DENDİ
Hukuk fakültesinde okurken dördüncü sınıfta FETÖ'nün öğrencilerle kariyer görüşmesi yaptığını, kendisinin de bu görüşmelere katıldığını, o dönem itibariyle hukuk fakültesinde okurken kendisinin başının örtülü olduğunu ancak kendisiyle kariyer görüşmesi yapan kişinin başını açması halinde hâkim-savcı çalışma evlerine gelebileceğini söylediğini itiraf etti.

SINAV SORULARINI VERDİ
2013 yılında mezun olduğunda ise örgütten birinin kendisini arayarak Ankara'daki hâkim-savcı çalışma evlerine davet ettiğini, bunun üzerine kendisinin de Ankara iline gittiğini ve örgüte ait hâkim-savcı çalışma evine yerleştirildiğini ifade etti.

Şüpheli ayrıca 2013-2014 yılında idari-adli yargı sınavının genel kültür kısmında çıkacağı belirtilen soruların cevaplarının kendilerine verildiğini, 2014'te ikinci sınavı 82 puan alarak geçtiğini ama mülakatta kazanamadığını, avukatlık yaptığı dönem boyunca da sohbetlere devam ettiğini belirtti.
15 Temmuz 2016'dan sonra hiçbir sohbete gitmediğini savunan şüpheli Ş.B. üniversitede ve hâkim-savcı çalışma evlerinde ve avukatlık döneminde örgütle ilişkide olduğunu düşündüğü kişilerin isimlerini vererek itirafçı oldu.

Fotoğraf albümü üzerinde 17 kişiyi teşhis eden şüpheli Ş.B. hakkında ifade veren FETÖ şüphelileri N.Ç. ve M.Ö. de birlikte hâkim-savcı çalışma ve mülakat evlerinde beraber kaldıklarını itiraf etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Ş.B.'nin "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sabah