Son dakika: 4 askerin şehit olduğu helikopter kazası sonrası flaş gelişme!

Çekmeköy'de yaşanan helikopter kazasında 4 askerimiz şehit olmuştu. Feci olayın ardından 4. Kara Havacılık Alay Komutanı görevden alınarak farklı bir birimde görevlendirildi.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2019, 14:35 Güncelleme 14 Şubat 2019, 17:24
Son dakika: 4 askerin şehit olduğu helikopter kazası sonrası flaş gelişme!

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı tarafından İstanbul'da yaşanan helikopter kazasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul'da yaşanan helikopter kazası ile ilgili olarak, olayın ardından son derece hızlı ve geniş kapsamlı başlatılan idari ve adli soruşturma sonuçlanmamışken, hiçbir gerekçeye dayanmayan asılsız bir takım iddiaların ortaya atılması çirkin ve inciticidir. Soruşturmanın sağlıklı yürüyebilmesi için 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanımız başka bir birimde görevlendirilmiştir" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) İstanbul'da yaşanan helikopter kazasına ilişkin yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

"İstanbul'da yaşanan helikopter kazası ile ilgili olarak, olayın ardından son derece hızlı ve geniş kapsamlı başlatılan idari ve adli soruşturma sonuçlanmamışken, hiçbir gerekçeye dayanmayan asılsız bir takım iddiaların ortaya atılması çirkin ve inciticidir. Önceden de ifade edildiği üzere, yapılan incelemeler tamamlandığında sonuç kamuoyuyla paylaşılacaktır. Soruşturmanın sağlıklı yürüyebilmesi için 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanımız başka bir birimde görevlendirilmiştir."

4 ASKER ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ
4. Kara Havacılık Alayı'na ait UH-1 tipi bir askeri helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı, Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere mahallesinde bulunan Parkverde sitesinin park olarak kullandığı alana düşmüştü. Kazada 4 asker şehit olmuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Kazanın ardından 4. Hava Alay Komutanlığı'nın taşınması için çalışma başlatılmıştı. Geçen yıl İstanbul Sancaktepe'de de eğitim uçuşu için havalanan askeri helikopter binaların arasına düşmüş, olayda 5 asker şehit olmuştu.