Son dakika: AK Parti yeni Meclis Başkan adayını belirliyor

Son dakika... AK Parti, TBMM'de, yeni Meclis başkan adayını belirlemek üzere saat 12'de kapalı grup toplantısı yapacak.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2019, 09:56 Güncelleme 21 Şubat 2019, 10:45
Son dakika: AK Parti yeni Meclis Başkan adayını belirliyor

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduktan sonra Binali Yıldırım'ın istifası ile boşalan Meclis Başkanlığı için AK Parti adayını belirliyor. Grup bugün saat 12.00'de bu gündem ile toplanacak.

Binali Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı'ndan istifa etmesi ile yeni başkan için partiler kollarını sıvadı. AK Parti Grubu, yeni TBMM Başkan adayını belirlemek üzere saat 12.00'de toplanacak.

BAŞKAN 24 ŞUBAT'TA SEÇİLECEK
TBMM Genel Kurulu, 24 Şubat Pazar günü yeni Meclis Başkanı'nı seçecek. Genel Kurul, seçimin ardından çalışmalara ara verecek. TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre, Genel Kurul 24 Şubat Pazar günü TBMM Başkanı seçimi için toplanacak.

Seçimin ardından TBMM Genel Kurul çalışmalarına ara verecek; 26 Şubat, 27 Şubat, 28 Şubat, 5 Mart, 6 Mart ve 7 Mart tarihlerinde toplanmayacak. TBMM, çalışmalarına 12 Mart 2019 tarihinden başlamak üzere 15 gün ara verecek.

KAÇ OYLA BAŞKAN SEÇİLİR?
Gizli oyla yapılacak seçimlerde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, yani 400 oy, üçüncü turda ise salt çoğunluk olan 301 oy aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçilecek.