Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan ezan provokasyonunu aklama yazısı!

8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle CHP ve HDP destekli bir grubun Taksim'de yürümek istemesi ve ardından yaşanan ezan provokasyonuna tepkiler çığ gibi büyürken, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan provokatörleri aklamayı amaçlayan bir yazı kaleme aldı.

Giriş Tarihi 12 Mart 2019, 14:06 Güncelleme 12 Mart 2019, 16:12
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’dan ezan provokasyonunu aklama yazısı!

İÇİNDEKİLER

8 Mart akşamı CHP ve HDP destekli bir grup provokatör Taksim'de Kadınlar Günü nedeniyle izinsiz bir yürüyüş düzenlemeye çalıştı. Bu yürüyüş sırasında iğrenç pankartlar da taşıyan bu grup, ezan okunduğu esnada ıslıklayarak ezan sesini bastırmaya çalıştı. Ezan provokasyonunun ortaya çıkmasının ardından konu ile ilgili konuşan Beyoğlu esnafı da yaşanan provokasyonu anlattı.

"EZAN OKUNDUĞU ZAMAN SESLER VE ÇIĞLIKLAR YÜKSELDİ"
Uzun yıllardır Beyoğlu'nda esnaflık yapan farklı kişiler yaşananları "8 Mart gecesi ezan okunurken sesler aşırı derece yükseldi. Ezan sesi bastırılmaya çalışıldı. Ezan sesi İnönü Stadı'nın önünden duyulur, Cihangir ve Harbiye'den duyuluyor. Ezan sesini duymamaları mümkün mü? O kadar insan bağırdı, ezan sesini bastırdı." sözleriyle özetledi.

AHMET HAKAN'DAN PROVOKASYONU AKLAMA ÇABASI
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugün köşesinde kaleme aldığı yazıda yaşanan bu çirkin olayı aklamaya kalkıştı. Hakan yazdığı yazıda "Bariz ve net bir ezan protestosu yok" derken, yaşananların olağan akışa uygun olduğunu iddia etti. Beyoğlu esnafının tam aksini iddia ederek provokatörlerin ezan sesini duymadığını söyleyen Hakan, "Yani benim görebildiğim kadarıyla öyle çok net, çok bariz, çok tartışmasız bir ezan protestosu ya da ezan ıslıklaması söz konusu değil." dedi.

AHMET HAKAN'IN İLK SKANDALI DEĞİL
Geçtiğimiz günlerde CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın "Oy vermezseniz şerefsizsiniz." sözlerini de savunan Hakan, skandal sözlerinin şakayla söylendiği iddiasında bulunarak Savaş'ı savunmuştu.

PROVOKASYON SOSYAL MEDYAYA DA SÜRDÜ
Provokatörler sadece Taksim'de değil, sosyal medyada da ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinden de en kutsal değerlerimizden biri olan ezan ile ilgili provokasyona devam eden bu kişiler, dini değerlere küfür boyutunda edilen hakaretlerle skandal protestoyu destekledi. Daha önce dini değerler ile ilgili skandal görüşleri ve ezan düşmanlığı birçok kez tescillenen CHP'li Sera Kadıgil'in de içinde bulunduğu grubun kutsal değerlerle ilgili zihniyetlerini ortaya koyan bu durum "ezana protesto yok" iddiasının ne kadar da içi boş olduğunu gözler önüne serdi.