CHP'li belediyenin göz yumduğu Elif Hanım Otel'in ortağı FETÖ'cü Akın İpek mi?

Muğla'nın dünyaca ünlü 'sakin şehir' unvanlı Akyaka Mahallesi'ndeki Kadın Azmağı'nın ekosistemini bozduğu gerekçesi ile yargılanan Elif Hanım Otel'in sahibi Aynur Çakır, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Seçimleri fırsat bilen CHP'li Ula Belediyesi'nin kaçak kat çıkan ve ağaç katliamına neden olduğu için ceza alan otel yönetimine rüşvet karşılığında sessiz kaldığı iddia edildi. Otelin firari FETÖ'cü Akın İpek tarafından finanse edildiği hatta ortağı olduğu da söylentiler arasında...

Giriş Tarihi 19 Mart 2019, 15:52 Güncelleme 19 Mart 2019, 17:25
CHP’li belediyenin göz yumduğu Elif Hanım Otel’in ortağı FETÖ’cü Akın İpek mi?

İÇİNDEKİLER

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 2011 yılının Haziran ayında 'sakin şehir' ilan edilen Ula ilçesinin turistik Akyaka Mahallesi'nde bulunan dünyaca ünlü Kadın Azmağı'nda ekosistemini tahrip ettiği gerekçesi ile Elif Hanım Otel'in sahibi Aynur Çakır ve müdürü Tahir Nejat Altın hakkında dava açıldı. Otelin inşaatı sırasında ağaçları keserek ve azmak çevresinde dolgu yaparak ekosisteme zarar verdikleri iddiasıyla 'Çevrenin kasten ve taksirle kirletilmesi' suçundan 2016 yılında açılan davanın sonucunda otel sahibi Aynur Çakır, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bölgede Kadın Azmağı kenarında kaçak yapılaşmaya göz yuman CHP'li Ula Belediyesi ise hala sessiz...

AYNUR ÇAKIR'A 3 YIL 9 AY HAPİS CEZASI
Muğla 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Gökova Ekolojik Yaşam Derneği üyeleri ile otel müdürü Tahir Nejat Altın ve taraf avukatları katıldı. Duruşma sonunda mahkeme, suçun işlendiği tarihte otel yöneticisi olarak çalışan Tahir Nejat Altın hakkında beraat kararı verirken, otel sahibi Aynur Çakır'ı 'çevreyi kasten kirletme' suçundan istinaf yolu açık olmak üzere 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

MAHKEMEDEN ÖRNEK KARAR
Gökova Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Serdar Denktaş, duruşma sonunda yaptığı açıklamada "Davada çıkan karar özellikle Kadın Azmağı başta olmak üzere Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde işlenen benzer çevre suçları bakımından örnek teşkil edecektir" dedi.

CHP'Lİ BELEDİYE RÜŞVET Mİ ALIYOR?
Doğayı katleden ve ekosisteme zarar veren otel vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Otelle ilgili belediyeye şikayet yağarken CHP'li belediye ise sessiz kalmakla yetindi. Akkaya Plajı'nda inşaa edilen umumi tuvaletin kanalizasyon giderinin plaja aktığı ve ordan denize karışarak, hem doğaya hem de insan sağlığına zarar vermesinden dolayı vatandaşlardan ihbar yağdı. Fakat CHP'li Ula Belediyesi'nin tüm bu olumsuzlukları görmezden geldi. Belediyenin otel sahibinden rüşvet aldığı o yüzden de sessiz kaldığı iddia edildi.

ÇEVRE KATLİAMINA SESSİZ KALINDI, KAÇAK YAPILAŞMA ARTTI
CHP'li Ula Belediyesi'nin doğa harikası bölgede çevre katliamına göz yummasıyla kaçak yapılaşmada artış gözlemlendi. Ağaçların kesilerek kaçak yapıların yükseldiği dünyaca ünlü turistik bölgenin eşsiz güzelliği CHP'li belediyenin sessiz kalmasıyla katlediliyor.

BELEDİYEYE AİT BÜFENİN GİDERİ BİLE PLAJA AKIYOR
Akyaka Plajı'nda inşa edilen belediyeye ait tuvaletin kanalizasyon giderinin plaja aktığı belirtiliyor. Plaja akan kanalizasyonun oradan denize karışması nedeniyle Akyaka sahilinin pislik içinde olduğu bölge sakinlerince ihbar ediliyor.

FETÖ'CÜ AKIN İPEK Mİ FİNANSE EDİYOR?
Ayrıca Elif Hanım Otel'in firari FETÖ'cü Akın İpek tarafından finanse edildiği hatta ortağı olduğu iddiası ortaya atıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ'cü Akın İpek'in otellerine kayyun atanmıştı ve TMSF el koymuştu. İpek'in parasını yurt dışına kaçıramayınca bu otele yatırım yaptığı konuşulan iddialar arasında.

KADIN AZMAĞI TATİLCİLERİN YENİ GÖZDESİ
Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'nde doğal akvaryum görünümündeki Kadın Azmağı Deresi'ni, her yıl 1 milyonu aşkın yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.