19 Nisan kandil mi, 19 Nisan 2019 ne kandili var? Berat Kandili ne zaman Diyanet açıkladı

19 Nisan kandil mi, 19 Nisan Cuma günü hangi kandil var sorusunu vatandaşlar oldukça merak ediyor. Diyanet'in takvimine göre 19 Nisan Cuma günü berat kandili idrak edilecek. Şaban ayındaki ilk kandil olan Berat Kandili ne demek, berat orucu kaç gün tutulur ve berat kandili ibadetleri nelerdir detaylar haberimizde.

Giriş Tarihi 15 Nisan 2019, 14:22 Güncelleme 18 Nisan 2019, 08:59
19 Nisan kandil mi, 19 Nisan 2019 ne kandili var? Berat Kandili ne zaman Diyanet açıkladı

İÇİNDEKİLER

19 Nisan kandil mi, 19 Nisan ne kadili soruları oldukça araştırılıyor.. Diyanet 2019 kandilleri tarihlerine göre üçüncü kandil Berat Kandili, 19 Nisan Cuma günü müslümanlar tarafından coşkuyla kutlanacak.

BERAT NE DEMEK

Berat (Berâet), Arapça'da temize çıkma anlamına gelir. Berat Kandili aynı zamanda Rahmet Gecesi gibi adlarla da anılır. Kur'ân-ı Kerim'de, suçsuzluk, kurtuluş belgesi (Kamer, 54/43) ve müşriklerle her türlü ilişkiyi kesme, onlardan uzak durma (Tevbe, 9/1) anlamlarında iki yerde berâet kelimesi geçmektedir. Hadislerde ise genellikle, günahtan kurtulma, bir iş veya zümreden uzak durma anlamlarında kullanılmıştır.

Berat Gecesi İslam alemi için en hayırlı gecelerden biridir. Berat gecesinin fazileti amel defterinin yazılmasından ileri gelir. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Berat Gecesinin fazilet ve önemini şöyle anlatmıştır;

-Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir.

-Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır.

-Bu gece herkesin rızkı tertip olunur.

-Bu gece herkesin amelleri Allahü teâlâya arz olunur.