1 Mayıs tatili 5 gün mü oldu?

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü... İşçi Bayramı ülkemizde ise ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır.

Giriş Tarihi 27 Nisan 2019, 16:42 Güncelleme 29 Nisan 2019, 09:18
1 Mayıs tatili 5 gün mü oldu?

İÇİNDEKİLER

İşçi ve Emekçiler Bayramı için sayılı gün kaldı. 1 Mayıs, dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Peki Türkiye'de 1 Mayıs tatil mi? Ülkemizde 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, Nisan 2009'dan bu yana resmi tatil olarak kabul ediliyor.

1 MAYIS KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

MEB bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmadı, önümüzdeki günlerde 30 Nisan tatil mi sorusunun cevabının MEB tarafından verilmesi bekleniyor. Gelişmeler haberimizde olacak.

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil mi? Öncelikle bu sorunun yanıtını verelim. 1 Mayıs tüm dünyada işçi bayramı olarak kutlanır ve resmi tatildir. Ülkemizde de her yıl olduğu gibi 1 Mayıs resmi tatiller arasında yer alıyor. Yani çalışanlar bugün işe gitmeleri durumunda mesai alacaklar.

1 MAYIS OKULLAR TATİL OLACAK MI?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi her yıl okulların eğitime devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşçi Bayramı nedeniyle okullarda eğitime ara veriliyor. Öğrenciler 1 Mayıs Çarşamba günü idari izinli olacaklar. Eğitim 2 Mayıs Perşembe günü devam edecek.

1 MAYIS ECZANELER AÇIK MI, KAPALI MI?

Eczaneler her resmi tatilde olduğu gibi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde de kapalı olacak. 1 Mayıs'ta ilaç alacak olanlar nöbetçi eczanelerden hizmet alacak. Her ilçede en az 2 nöbetçi eczane hizmet verecek. Eczaneler 2 Mayıs Perşembe günü ise açık olacak.