İşte Fransa'nın basın özgürlüğü anlayışı! Kendilerine yapılınca demokrasiyi rafa kaldırıyorlar

Fransa, casusluktan aranan ve hakkında yakalama kararı olan hain Can Dündar’a kucak açmış ve Dündar’ın yaptıklarını basın özgürlüğü kılıfına büründürerek savunmaya kalkmıştı. Türkiye’nin milli sırlarını ifşa eden hain gazeteci Can Dündar'a kucak açan Fransa'da bir gazeteci daha ulusal güvenliği tehlikeye soktuğu gerekçesiyle ifadeye çağırıldı.

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2019, 20:27 Güncelleme 22 Mayıs 2019, 21:22
İşte Fransa’nın basın özgürlüğü anlayışı! Kendilerine yapılınca demokrasiyi rafa kaldırıyorlar

İÇİNDEKİLER

Türkiye'ye yönelik basın özgürlüğü dersi vermeye kalkışan Fransa'da bir gazeteci daha ulusal güvenliği tehlikeye soktuğu gerekçesiyle ifadeye çağırıldı.

Türkiye'nin milli sırlarını ifşa eden hain gazeteci Can Dündar'a kucak açan ve her fırsatta demokrasi kelimesinin arkasına sığınan Fransa, kendi ülkesindeki gazetecilere yaptıkları ile iki yüzlülüğünü bir kez daha kanıtladı. Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde muhabiri Ariane Chemin ulusal güvenliği tehlikeye soktuğu gerekçesiyle ifadeye çağırıldı.


Le Monde muhabiri Ariane Chemin

MACRON'UN KARANLIK İŞLERİNİ YÜRÜTÜYOR
Le Monde Muhabirinin Fransa Ulusal Güvenlik Genel Müdürlüğü'nün sırlarını ifşa ettiğine yönelik soruşturmanın kapsamı genişliyor. Daha önce iki gazetecinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında, Le Monde Muhabiri Chemin de ifadeye çağırıldı. Gazeteci Chemin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un karanlık işlerini yürüttüğü iddia edilen Güvenlik Müdürü Alexandre Benalla hakkında ortaya atılan çeşitli iddiaları haberleştirmişti. Yemen'de de Fransız silahlarının kullanıldığı öne sürülmüştü.