Başkan Erdoğan: Sanatçı sanatıyla sporcu sporuyla konuşur

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçı ve sporcular ile iftar programı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sanatçı sanatıyla sporcu konuşur diyerek, " Sanatçı ve sporcunun siyaset yapma hakkı yok mu? Elbette var. Bir siyasi partiye üye olmak suretiyle yani siyasetçi kimliğiyle bu faaliyet yürütülebilir ama sadece sanatçı ve sporcu kimliğine sahip kişilerin siyasi polemiklerde yer almaları onları yıpratır, milletimizin de yüreğinde kırgınlıklara yol açar." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2019, 21:48 Güncelleme 25 Mayıs 2019, 22:50
Başkan Erdoğan: Sanatçı sanatıyla sporcu sporuyla konuşur

İÇİNDEKİLER


Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçı ve sporcular ile iftar programı sonrası açıklamalarda bulundu.

Türk dizilerini 156 ülkede 500 milyon kişi izliyor.

Amerika'nın ardından ikinci sırada yer aldığımız dizi film ihracatında 350 milyon dolarlık bir hacme ulaştık.

2021'E YETİŞTİRMİŞ OLACAĞIZ
Taksim'de de İstanbul'un şanına yakışı bir opera ve kültür merkezini inşa ediyoruz. Fevkalade bir durum olmazsa 2021 yılında Taksim'deki eski adıyla AKM'yi inşallah opera binası olarak yetiştirmiş olacağız.

Dünya kültür mirası geçici listesindeki varlık ve alan sayımızı 18'den 77'den çıkardık.

Sporcularımız için de çok önemli hizmetleri hayata geçirdik. Türkiye genelinde 836 büyük spor salonumuz var.

Uluslararası alanda başarı gösteren sporcularımıza sahip çıkıyoruz.

Her şey önce çocuklar, gençler hatta büyükler için birer rol model haline dönüştüğünüzü unutmamalısınız. Öyle ki kimi durumlarda milli eğitim, kültür, aile bakanlıklarının yapamadığı işleri sizler bir hamlede gerçekleştirebiliyorsunuz.

Az önce Orhan Baba'yla konuşuyorduk. Sigara içmedim diyor, ben de hayatımda hiç içmedim.

Sanatçı ve sporcu olarak toplumu etkileme ve yönlendirme gücünüzü hayırlı işlerde kullandığınız her durumda daima yanınızda yer alacağınızı bilmemi istiyorum.



SANATIÇI SANATIYLA SPORCU SPORUYLA KONUŞUR
Sanatçı sanatıyla sporcu sporuyla konuşur, buradan hasıl olan itibarı da ülkesi ve milleti için kullanır.

Sanatçı ve sporcunun siyaset yapma hakkı yok mu? Elbette var. Bizim partimizde çeşitli kademelerde vazife üstlenen pek çok sanatçı, kültür insanı, sporcu arkadaşımız bulunuyor. Başka partilerde de aynı kimlikle kişiler mevcut. Bir siyasi partiye üye olmak suretiyle yani siyasetçi kimliğiyle bu faaliyet yürütülebilir ama sadece sanatçı ve sporcu kimliğine sahip kişilerin siyasi polemiklerde yer almaları onları yıpratır, milletimizin de yüreğinde kırgınlıklara yol açar.