Esnafı aşağılayan CHP'li Ekrem İmamoğlu'na sert tepki: Bu adam bir proje!

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, büyük bir skandala imza atarak esnafa hakaretler yağdırdı. Bununla da yetinmeyen Ekrem İmamoğlu'nun kontrolünü kaybederek esnafa fiziki temasta bulunduğu anlar kameralara yansımıştı. Sabah gazetesi yazarı Hasan Basri Yalçın bugünkü köşe yazısında Ekrem İmamoğlu'nun esnafa yaptığı büyük saygısızlığa tepki gösterdi. Hasan Basri Yalçın, "Bu adam bir proje! Sevgi pıtırcığı olarak sunulan aday en çirkin yüzünü sergiliyor." diye yazdı. Yalçın, İmamoğlu'nun "montaj video" iddiası için de "Böyle bir terbiyesizlik böyle bir utanmazlık zor bulunur." dedi.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2019, 09:01 Güncelleme 30 Mayıs 2019, 09:10
Esnafı aşağılayan CHP’li Ekrem İmamoğlu’na sert tepki: Bu adam bir proje!

İÇİNDEKİLER

Sabah gazetesi yazarı Hasan Basri Yalçın bugünkü "Sahtelikten küstahlığa" isimli köşe yazısında, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun vatandaşa yaptığı büyük saygısızlığı sert dille eleştirdi. Yalçın, "Böyle bir adam kimsenin aradığı isim olamaz. CHP seçmeni için bile fazla terbiyesiz. Hepiniz biliyorsunuz. Bu adam bir proje. Ve siz Erdoğan'ı düşürmek uğruna bu içi boşaltılmış sevimsize sahip çıkıyorsunuz." diye yazdı.

İşte Hasan Basri Yalçın'ın o yazısı:

SEVGİ PITIRCIĞI ADAY EN ÇİRKİN YÜZÜNÜ SERGİLİYOR
Geldiğimiz noktaya bakar mısınız? Sevgi pıtırcığı olarak sunulan aday en çirkin yüzünü sergiliyor ama bu bile yalan dolan kampanyasıyla bambaşka biçimlerde anlatılıyor. Beş cümle ezberlemiş. Uysa da uymasa da her yerde aynı lafları ediyor. Yalanın bin türlüsünü kameralara karşı söylüyor. Kendisi montaj video paylaşıp başkalarını montaj video paylaşmakla itham ediyor.

BÖYLE BİR UTANMAZLIK ZOR BULUNUR
Böyle bir terbiyesizlik böyle bir utanmazlık zor bulunur. Hadi bunların hepsine alıştık. Ama son izlediğimiz görüntüler gerçekten beni çok öfkelendirdi. Adama bakar mısınız? Bir esnaf ziyaretine gidiyor. Kendisine soru soranlara aleni saldırıyor. Hiç sağa sola kıvırtmayın. Bunun adı açık saldırıdır. Vatandaşın elini ayağını tutuyor. Üzerine abanıyor. Kişisel alan diyebileceğimiz tüm bölgeyi işgal ediyor. Zaman zaman korumaların üzerinden çemkiriyor. Baştan aşağı provokasyon baştan aşağı küstahlık. Karşısındaki genç itiraz edince "beynin uyuşmuş" diyor.
Şu hale bak. Sen kimsin? Nereden buluyorsun bu cüreti? Herkes senin bu sahte hallerine inanmak zorunda mı? Bu kadar kurgu bu kadar düzen içinde asıl insanların beyinlerini uyuşturan sen ve senin gibi tiplerdir. Koca bir seçim kampanyasını kucaklama zırvalığıyla geçireceksin sonra itiraz edenlere "beyni uyuşmuş" diyeceksin.

SEVGİ PITIRCIĞI NE KADAR TAHAMMÜLSÜZ ÇIKTI
Gördünüz mü sevgi pıtırcığı ne kadar tahammülsüz çıktı. Sözüm ona siyaset yapacakmış. PKK ve FETÖ işlerine girmeyecekmiş. Onlardan haberi bile yokmuş. Ama bir vatandaş soru sorunca tepesine tepesine gideceksin. Üzerine yürüyeceksin. Sonra da "üzülüyorum ama ben" diye ciyaklayacaksın. Bu da ezberden. Dikkat edin her televizyon programında işine gelmeyen soru duyduğunda böyle cevaplar veriyor yüzüne kondurduğu dilenci ifadesiyle.

TELEVİZYONLARDAKİ DİLENCİ GİTMİŞ BİR ANDA...
Beni en fazla öfkelendiren ise gence "bana ukalılık yapma" derken yüzündeki buyurgan ve küstah ifadesiydi. Televizyonlardaki dilenci gitmiş bir anda yerine esnaftan haraç kesen bir mafya tiplemesi gelmiş. Terbiyesiz herif bununla da yetinmiyor. Genci aşağılayıcı biçimde yüzüne ufak tokatlar vuruyor. O an oradaki genç öfkelenip kafayı vuracak ve bu da yattığı yerden mağdur edebiyatı yapacak diye ödüm patladı. Allah'tan çocuk izan sahibiymiş. Sadece adam gibi bir bakışla cevap verdi.

BU ADAM PROJE
Bu tür rezillikleri CHP seçmeni ayakta alkışlıyor. Kendisine "secde edecekler" neredeyse. Aradıkları lidermiş. Lütfen arkadaşlar yapmayın. Böyle bir adam kimsenin aradığı isim olamaz. CHP seçmeni için bile fazla terbiyesiz. Hepiniz biliyorsunuz. Bu adam bir proje. Ve siz Erdoğan'ı düşürmek uğruna bu içi boşaltılmış sevimsize sahip çıkıyorsunuz. Devam edin. Engel olacak değiliz. Ama ülkenin başında zaten yeterince bela var. Böyle bir püsküllü belayı daha milletin başına sardığınız için gün gelir utanırsınız.