Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu canlı yayını ne zaman, nerede, hangi kanalda ve saat kaçta olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine az bir zaman kala AK Parti adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu ortak canlı yayına katılacak. Vatandaşlar bu nedenle "Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu canlı yayını ne zaman, nerede, hangi kanalda ve saat kaçta olacak?" sorularına yanıt arıyor. AK Parti adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayının detayları da netleşti.

Giriş Tarihi 12 Haziran 2019, 22:56 Güncelleme 12 Haziran 2019, 22:58
Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu canlı yayını ne zaman, nerede, hangi kanalda ve saat kaçta olacak?

İÇİNDEKİLER

AK Parti adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayınının ne zaman yapılacağı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İki adayın canlı yayına çıkacağı tarih ve yayına dair detaylar belli oldu.

BİNALİ YILDIRIM VE EKREM İMAMOĞLU CANLI YAYINI NE ZAMAN?

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu 16 Haziran saat 21.00'de canlı yayında bir araya gelecek ve tüm kanallarda yayınlanacak. Canlı yayın programı Lütfi Kırdar Kongre merkezinde gerçekleştirilecek.

Çalışmaların neticesinde mutabık kaldıkları bir protokolü paylaşacaklarını aktaran Mahir Ünal, "Öncelikli olarak 23 Haziran'da gerçekleşecek olan İstanbul seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesini şimdiden temenni ediyoruz. 'Hayırlı, uğurlu olsun' diyoruz. Cumhur İttifakı adayı Sayın Binali Yıldırım ve Millet İttifakı adayı Sayın Ekrem İmamoğlu 16 Haziran 2019 Pazar günü saat saat 21.00'de canlı yayında bir araya geleceklerdir." şeklinde konuştu.

Mahir Ünal, canlı yayının herhangi bir kanalda değil tüm kanallarda yayınlanacak şekilde ortak yayınla gerçekleştirileceğini dile getirerek, "Canlı yayının moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya gerçekleştirecektir." dedi.

Gazetecilerin soruları üzerine Ünal, "Eşit süre, eşit soru ilkesine bağlı kalarak moderatör ve adaylar, kendi aralarındaki müzakereyle belirleyecekler." dedi.

Ünal, moderatör isminde nasıl mutabık kalındığına yönelik bir soru üzerine ise, "Sayın İsmail Küçükkaya'nın belirlenmesi süresinde Sayın Engin Altay, Sayın Ekrem İmamoğlu ile ben de Sayın Binali Yıldırım'la müzakerelerde gerekli diplomasiyi sürdürüp ortak bir karar oluşturduk." diye konuştu.

CANLI YAYIN NASIL OLACAK?

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım canlı yayın hakkında, "Genel Başkan Yardımcıları bugün detayları konuştu. Her adaya 15 soru sorulacak. Her soru için 3 dakika ayrılacak. İsmail Küçükkaya isminde her iki tarafta mutabık kaldı. Bu programın bir özelliği herhangi bir televizyon kanalının logosuyla yapılmayacak, bir stüdyoda yapılacak." şeklinde konuştu.