FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına operasyon! Mahrem imam yakalandı

15 Temmuz'da işgal girişimine kalkışan Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar sürüyor. FETÖ'nün TSK'daki "kripto" yapılanmasına yönelik Zonguldak merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda örgütün mahrem imamı olduğu öne sürülen zanlının da bulunduğu 10 şüpheli yakalandı.

Giriş Tarihi 13 Haziran 2019, 20:42 Güncelleme 13 Haziran 2019, 21:16
FETÖ’nün TSK’daki kripto yapılanmasına operasyon! Mahrem imam yakalandı

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) "kripto" yapılanmasına yönelik Zonguldak merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda 10 şüpheli yakalandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün TSK'daki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, "ardışık arama ve kripto şifreleme" yöntemlerini kullandıkları iddiasıyla 3 muvazzaf asker ile ihraç edilen 3 asker, 3 öğretmen ve 1 mühendis hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

MAHREM İMAM DA YAKALANDI

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Zonguldak merkezli Eskişehir, Elazığ, Kütahya, Muğla, Amasya ve Kırıkkale'de belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, örgütün mahrem imamı olduğu öne sürülen zanlının da bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bilgisayar ve dokümanlara el konuldu.