Beyaz Saray'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan G-20 paylaşımı

ABD ve Türkiye arasındaki S-400 krizi sonrası Başkan Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında yapılan toplantıda Türk heyetinin not almadığı iddiaları tartışma konusu olmuştu. Söz konusu iddiayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dile getirerek, Türk heyetinin G-20'deki başarılı girişimlerine gölge düşürme peşine düşmüştü. Kılıçdaroğlu'nun bu girişimine tepkiler birbiri ardına gelmiş, "özür dile" çağrıları yapılmıştı. Son olarak Beyaz Saray'ın paylaştığı bir fotoğraf karesi, tartışmaya son noktayı koydu...

Giriş Tarihi 04 Temmuz 2019, 14:26 Güncelleme 04 Temmuz 2019, 14:40
Beyaz Saray’dan Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalanlayan G-20 paylaşımı

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan ile ABD Trump'ın görüşmesinde kurmayların farklı anlarda çekilen fotoğrafları tartışılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü Türkiye saatiyle sabaha karşı Japonya Osaka'daki G-20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrasında iki liderin söylediklerinden çok, kurmayların not tutup-tutmadığı tartışması gündem oldu.

TÜRK KURMAYLAR NOT TUTMADI İDDİASI
Erdoğan ve Trump'ın görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı'nın resmi Twitter Sayfası @tcbestepe'den servis edilen fotoğraflarda; Türk bakan ve kurmayların ellerinde not defteri ve kalem olmadığı görüldü. Buna karşılık ABD heyetinde yer alanlarda ise not tutmak için gerekli tüm malzemeler hazırdı.

Bu kare üzerine Türkiye'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarının hazırlıksız bir şekilde görüşmeye girdiği, not tutmadıkları tartışması başladı.

KILIÇDAROĞLU DA KATILDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tartışmaların dışında kalmayarak olaya dahil oldu. Kılıçdaroğlu, olayın tüm çıplaklığıyla ortada olmasına rağmen algı yaratma peşine düşerek grup toplantısında heyetle ilgili gerçek olmayan açıklamalarda bulundu.

BEYAZ SARAY FOTOĞRAFI OLAYI AÇIKLADI
Beyaz Saray'ın "The White House" isimli flickr (fotoğraf paylaşma sitesi) hesabından servis edilen karede ise Türk heyetinin de not tuttuğu an paylaşıldı.

İki fotoğrafın da paylaşılmasından sonra anlaşıldı ki; Cumhurbaşkanlığı hesaplarından paylaşılan fotoğraf; Türk heyetinin elinde not defteri olmadığı anda çekilen bir kareydi.