Son dakika haberi: Ankara’da kaçak içki operasyonu: 19 kişi gözaltında

Ankara'da il genelinde sahte içki kaçakçılığının önüne geçilmesi amacıyla 100 ekip ve 400 personelin katılımıyla 'Sahte İçki Operasyonu' düzenlendi. Eğlence mekanlarına yapılan baskınlarda 19 kişi gözaltına alınırken, 560 şişe sahte içkiye el konuldu. Kriterlere uymayan iş yerlerine ise toplam 240 bin lira para cezası kesildi.

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2019, 06:45 Güncelleme 13 Temmuz 2019, 07:55
Son dakika haberi: Ankara’da kaçak içki operasyonu: 19 kişi gözaltında

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara'da sahte ve kaçak içki ile mücadele kapsamında belirlenen iş yerlerine eş zamanlı operasyon yapıldı.

100 EKİP 400 POLİS İLE OPERASYON
Bu kapsamda, Çankaya ilçesinde alkol tüketiminin yoğun olduğu tespit edilen Sakarya Caddesindeki 76 farklı iş yerine yapılan operasyona 100 Ekip ve 400 emniyet personeli katıldı.

240 BİN TL PARA CEZASI
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adreslere yapılan operasyonda, 10 farklı iş yerine yasal işlem yapılarak Sosyal Güvenlik Kurumu, Tarım ve Orman Bakanlığı, Maliye görevlileri ve Halk Sağlığı görevlileri tarafından toplamda 240 bin TL para cezası uygulandı.

19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyonda, yapılan aramalarda içerisinde sahte alkol olduğu tespit edilen 560 alkol şişesi ele geçirilirken iş yerlerinde görevli 19 şahıs hakkında ise adli işlem yapıldı.

MÜŞTERİLERDEN POLİSE TEBRİK ALKIŞI
Ayrıca, ekipler tarafından, yapılan operasyonun ve denetimlerin halkın sağlığını korumak için yapıldığının vurgulanması üzerine mekanlarda bulun vatandaşlar polislere alkışlarla destek verdi.