Başkan Erdoğan'dan beka vurgusu: TSK en büyük teminatımız

Yüksek Askeri Şura toplandı. Başkan Erdoğan, YAŞ mesajında Doğu Akdeniz ve Suriye vurgusu yaptı. TSK'nın asimetrik tehditler karşısında en büyük teminatımız olduğunu anlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2019 Güncelleme 02 Ağustos 2019, 07:55
Başkan Erdoğan’dan beka vurgusu: TSK en büyük teminatımız

İÇİNDEKİLER


TSK'daki tayin ve terfileri kararlaştıran YAŞ, Ankara'da toplandı. Üyelerle Anıtkabir'e giden Erdoğan, dış gelişmeleri vurguladı:
Vatanımızın bekasına yönelik tehditlerin arttığı bir dönemde toplanıyoruz. TSK, asimetrik tehditler karşısında en büyük teminatımızdır.

TSK EN BÜYÜK TEMİNATIMIZ​
Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti. Ay yıldız motifli çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.



TEDBİRLERİ ALDIK
Erdoğan, YAŞ mesajında, "Bu seneki şura toplantımızı, Doğu Akdeniz ve Suriye'nin kuzeyi başta olmak üzere vatanımızın bekasına, milletimizin bütünlüğüne, KKTC'nin hak ve menfaatlerine yönelik tehditlerin arttığı bir dönemde icra ediyoruz. 15 Temmuz ihaneti sonrası aldığımız tedbirlerle disiplini, motivasyonu, caydırıcılığı ve hareket kabiliyeti artan TSK, bu asimetrik tehditler karşısında en büyük teminatımızdır" dedi. Daha sonra Külliye'de yapılan toplantı, 1.5 saat sürdü. Başkan Erdoğan, YAŞ üyelerine öğle yemeği verdi.



​14 GENERALE TERFİ
30 AĞUSTOS'TAN itibaren 14 general/amiral üst rütbeye yükseldi. 12 generalin görev süreleri 1 yıl uzatıldı. Halen 241 olan general-amiral sayısı, 30 Ağustos'ta 233 olacak. İrfan Özsert Korgeneralliğe, Bahtiyar Ersay, Sezai Öztürk, Ö. Ertuğrul Erbakan, Ahmet Kurumahmut, Selami Arslan, Erdoğan Gür, İsmail Günaydın, İsmail Üner, Kutlay Demir, Ali Serin, Olcay Yılmaz ve Selçuk Aygün Tümgeneralliğe; Yankı Bağcıoğlu Tümamiralliğe terfi ettirildi. 47 general/amiral emekli edildi.



Başkan Erdoğan ve YAŞ üyeleri Anıtkabir'e gitti.