Marlboro Touch Aqua yasaklandı mı? Neden satılmıyor?

Sigara tüketicilerinin en çok kullananları arasında bulunan Marlboro Touch Aqua'nın neden reyonlarda yer almadığı merak ediliyor. Kısa süre önce mentollü sigaraların yasaklanmasının ardından, kullanıcılar Marlboro Touch Aqua yasaklandı mı? sorusunun cevabını araştırmaya başladı. İşte Marlboro Touch Aqua kaldırıldı mı? Marlboro Touch Aqua hakkında bir açıklama yapılması halinde haberimizde bulabilirsiniz... TAPDK, sigara ve sarmalık kıyılmış tütün mamullerinin üretiminde ve bu ürünlerin üretiminde kullanılan ham maddelerin elde edilmesi sürecinde mentol veya türevlerinin kullanılmasına yasak getirdi. Mentollü sigaralar 1 Ocak 2019'dan sonra satılmayacak.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2019, 10:42 Güncelleme 14 Ağustos 2019, 10:43
Marlboro Touch Aqua yasaklandı mı? Neden satılmıyor?

İÇİNDEKİLER

Marlboro Touch Aqua yasaklandı mı? Mentolsüz sigaranın yasaklanmasının ardından piyasadan çekilmesi bekleniyordu. Marlboro güncel sigara fiyatları merak ediliyor. En çok tüketilen ürünler arasında bulunan Marlboro Touch Aqua'nın neden piyasada yer almadığı kullanıcılar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte Marlboro Touch Aqua yasaklandı mı? Neden satılmıyor? Sorusunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz...

Marlboro Touch Aqua hakkında bir açıklama yapılması halinde haberimizde bulabilirsiniz...

GÜNCEL MARLBORO FİYATLARI NE KADAR?

Marlboro Edge

Blue/Sky: 13,00 TL

Marlboro

15,00 TL

Marlboro Touch

Blue, Gray, Aqua, One: 14,00 TL

MENTOLLU SİGARA KALKTI MI?

TAPDK, sigara ve sarmalık kıyılmış tütün mamullerinin üretiminde ve bu ürünlerin üretiminde kullanılan ham maddelerin elde edilmesi sürecinde mentol veya türevlerinin kullanılmasına yasak getirdi. Mentollü sigaralar 1 Ocak 2019'dan sonra satılmayacak.
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), sigara ve sarmalık kıyılmış tütün mamullerinin üretiminde ve bu ürünlerin üretiminde kullanılan ham maddelerin elde edilmesi sürecinde mentol veya türevlerinin kullanılmasına yasak getirdi. TAPDK'nın "Girdi Bildirim ve Toksikolojik Veri Tablolarında Yer Alan Verilerin Değerlendirilmesine İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Sigara Bağımlılığı Nasıl Oluşur?

Sigaranın içindeki etken maddelerin vücuda alınması sonucunda bu maddelere alışan vücudunuz sürekli bu maddeleri almak istemesiyle birlikte bağımlılık meydana gelmektedir. Sigaranın içerisinde bulunan nikotin ve benzeri maddelerin bazıları vücudumuzda eser miktarda bulunmaktadır. Fakat dışarıdan bu maddeleri vücudumuza aldığımızda vücudumuzdaki bu maddelerin miktarını yükseltiriz. Bu sebeple vücudumuz bu maddelere doymaz ve bağımlılık oluşur. Bırakmak da bu sebeple bir hayli zorlaşır.

Sigaranın Zararlar Nelerdir?

Sigaranın vücudun hemen hemen her yerine zarar verdiği bir gerçek. Hatta bazı yerlerde yaptığı tahribatlar ileride geri dönüşü çok zor sağlık problemlerine sebep olabilir. Bunlardan bazıları nelerdir, birlikte bakalım. 1. Cildinizi bozar ve tahribata sebep olur. 2. Dişlerinizin kirli ve pis görünmesine ve diş eti problemlerine sebep olur. 3. Ağız ve yutakta tat alma eksikliği yaratır ve ağız ve yutak kanserine sebep olur. 4. Gırtlak ve nefes borusunda iltihap, ses tellerinin zarar görmesine ve bu alanda görülen kanserlere sebep olur. 5. Beyin hastalıkları, bunama, Alzheimer gibi hastalıklara sebep olur. 6. Kalp ve damar tıkanıklıklarına sebep olur. 7. Gözlerde katarakt ve görme problemlerine sebep olur. 8. Solunum yolu organlarının hemen hemen hepsini tahrip eder. 9. Sindirimde görevli tüm organlar üzerinde tahribat etkisi vardır. 10. Kısırlık ve çocuk düşürme gibi durumlara sebep olabilir. 11. Hemen hemen tüm kanser türlerine davetiye çıkarır. 12. El, parmak ve tırnaklarda sararmaya sebep olur. 13. Kemik ve iskelet sistemi hastalıklarına sebep olur. 14. Dolaşımda görevli tüm organlara ve damarlara zarar verir ve yapılarını bozar. 15. Yorgunluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü ve isteksizliğe sebep olur. 16. Vücutta, yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü, reflekslerde azalma oluşur. https://www.a24.com.tr/mentollu-sigara-neden-yok--kalkti-mi--mentollu-sigara-yasaklandi-mi--neden-satilmiyor-haberi-40145116h.html?h=53