Türkiye; Doğu Akdeniz'de savaşıyor, Kemal Kılıçdaroğlu uyuyor! İşte bu yüzden lider olamıyorsun KK!

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinden bihaber olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Doğu Akdeniz'de zengin petrol var, doğalgaz yatakları var. Amerika orada, Yunanistan orada, Rum Yönetimi orada, Mısır orada, Katar orada, peki Türkiye neden yok?" diyerek ülkenin politikasından ne derece uzak olduğunu gözler önüne serdi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasını eleştirse de, bölgede 3 gemiyle önemli çalışmalar yapılıyor.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2019, 18:15 Güncelleme 17 Ağustos 2019, 18:36
Türkiye; Doğu Akdeniz’de savaşıyor,  Kemal Kılıçdaroğlu uyuyor! İşte bu yüzden lider olamıyorsun KK!

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir'de partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu burada kullandığı ifadelerle ülke gündeminde ne derece uzak olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Türkiye'nin Barbaros, Yavuz, Fatih, Piri Reis arama, sondaj ve sismik gemileri ile dünyayı karşısına alarak Doğu Akdeniz'de yürüttüğü faaliyetlerden bihaber olan Kılıçdaroğlu, skandal ötesi ifadeler kullandı.

"NEDEN TÜRKİYE YOK?"
Savaş gemileri ve uçaklarının eşliğinde yürütülen faaliyetlerle ilgili Türkiye'yi hedef alan CHP lideri şu ifadeleri kullandı.

"Doğu Akdeniz'de zengin petrol var. Doğal gaz yatakları var. Amerika orada, Yunanistan orada, Rum Yönetimi orada, Mısır orada, Katar orada, hepsi orada. Bir tek devlet yok, Türkiye. Niye yok? Başarılı dış politika, niye yok, hangi gerekçelerle yok orada?"

3 GEMİMİZ ORADA
İlk olarak Barbaros Hayreddin Paşa sismik arama gemisi Nisan 2017'de Doğu Akdeniz'e gönderen Türkiye 2019'un başından itibaren bölgedeki faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Türkiye ilk sondaj gemisi Fatih'i geçen mayıs ayının başında adanın batısına gönderdi.

Bundan sonra ikinci hamle Haziran ayının sonunda Yavuz Sondaj gemisinin gönderilmesiyle geldi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine karşı yaptırım uygulama kararını vermesini ardından ise Oruç Reis sismik araştırma gemisi Akdeniz'e doğru yola çıktı.