Hükümetten İmamoğlu'nun "israf" şovuna sert tepki: Belediye işi şov işi değildir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı'da sergilenen araçlar hakkında, "Böyle bir şey söz konusuyla, kamu zararı oluşmuşsa biz buna bakarız. Belediye işi şov işi değildir" dedi. Soylu, İmamoğlu'nun güneydoğu ziyaretlerini de eleştirdi.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2019, 11:40 Güncelleme 06 Eylül 2019, 12:30
Hükümetten İmamoğlu’nun israf şovuna sert tepki: Belediye işi şov işi değildir

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soylu, İmamoğlu'nun güneydoğu ziyaretleri ve Yenikapı'da sergilenen araçlar hakkında konuştu.

YENİKAPI'DAKİ ARAÇLAR
Böyle bir şey söz konusuyla, kamu zararı oluşmuşsa biz buna bakarız. Belediye işi şov işi değildir. Eğer böyle bir fazlalık, israf söz konusuysa ilgili bakanlığa söylenir, söylenmedi. Biz bunu araştırma hakkına sahibiz. Bunlar hizmete gerekli değilse, eksiltme ortaya koyarak ihaleyi azaltmak hakkındır. Kiralar ödenirken kamu zararını devam ettirmeden bunu sağlamak. Hizmetteki araçları çekiyorsan bu da görev ihmalidir. Bunlar İçişleri'nin görevi dahilindedir.



İMAMOĞLU'NUN DİYARBAKIR ZİYARETİ
Başka meselelerde Türkiye'yi ayağa kaldıran, hepimizi gayrimedenilikle suçlayan, en ufak meselede elindeki kötü tozları bizim üzerimize atmaya çalışanlara sormak lazım. Biz hepimiz öleceğiz ama tarih mücadeleyi kaydedecek. Bu işe duyarsızlık gösterenler var. Bu insanlara üzülerek bakıyorum, işe duyarsızlık gösterenlere üzülerek bakıyorum.