Sınırda sıcak gelişme! ABD ile ortak kara devriyesi tamamlandı

Son dakika haberine göre Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölge uygulamaları kapsamında Türk ve ABD askerince gerçekleştirilecek ilk ortak kara devriyesi tamamlandı.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2019, 09:01 Güncelleme 08 Eylül 2019, 13:01
Sınırda sıcak gelişme! ABD ile ortak kara devriyesi tamamlandı

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölge tesisi için başlattıkları ilk ortak kara devriyesi tamamlandı. Ortak kara devriyesi yaklaşık 3 saat sürdü.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığı'ndan ortak devriyenin ardından yapılan açıklamada, "Fırat'ın doğusunda Güvenli Bölge tesisi için TSK ve ABD personelinin ilk müşterek kara devriyesi planlandığı şekilde icra edildi." denildi.

SAAT 09.30'DA BAŞLAMIŞTI
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları, Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölge birinci safha uygulamaları kapsamında ilk ortak kara devriyesine saat 09.30'da başladı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin 30 kilometre doğusunda Türk bayraklı 6 zırhlı araçtan oluşan TSK konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek ABD askeri konvoyuyla buluştu.

TSK ve ABD unsurları, sınırdan Telabyad kırsalında güneye doğru hareket etti. Devriyenin öğlen saatlerine kadar devam etti. Bu arada, sınırın sıfır noktasındaki gelişmeleri çok sayıda basın mensubu takip etti.

SEVKİYAT YAPILDI
Ortak devriyenin başlamasından saatler önce Şanlıurfa'nın Suriye sınırında bulunan Akçakale ilçesine, zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan yola çıkan zırhlı araçlardan oluşan askeri konvoy gece saatlerinde Akçakale'ye ulaştı.

KARAKOLLARA KONUŞLANDIRILACAK
Konvoydaki araçların sınır karakollarına konuşlandırılacağı bildirildi. Öte yandan Batı illerinden gelen askeri araçların ise Tugay Komutanlığı'na gelişleri devam ediyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığından, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca ilk ortak kara devriyesine başlandığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Suriye'nin kuzeyinde ve Fırat'ın doğusunda güvenli bölge tesisi faaliyetleri kapsamında TSK ve ABD askeri personeli, kara araçları ve İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) yer almasıyla ilk ortak kara devriyesine Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin güneyinde, Suriye tarafında başladı."