Erken emeklilik yasasında son durum ne? EYT kimleri kapsayacak? Başkan Erdoğan'dan EYT talimatı!

Emeklilik için gün sayan milyonlarca vatandaş Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusundaki son gelişmeleri yakından takip ediyor. Bugün milyonları yakından ilgilendiren EYT konusu hakkında önemli bir gelişme yaşandı. EYT hakkında son detayları merak eden vatandaşlar şimdi arama motorlarında erken emeklilik yasasında son durum ne sorusuna yanıt arıyor. Peki, EYT yasası kimleri kapsayacak? İşte EYT hakkında son gelişmeler...

Giriş Tarihi 11 Eylül 2019, 18:58 Güncelleme 12 Eylül 2019, 00:32
Erken emeklilik yasasında son durum ne? EYT kimleri kapsayacak? Başkan Erdoğan’dan EYT talimatı!

İÇİNDEKİLER

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu milyonların gündeminde yer alıyor. Emeklilik için gün sayan milyonlarca vatandaş EYT yasası hakkındaki son gelişmeleri merak ediyor. EYT yasası hakkında yaşanan sıcak bir gelişme arama motorlarında EYT yasası hakkında araştırmaların artış göstermesini sağladı. Peki, erken emeklilik yasasında son durum nedir? İşte son gelişmeler ve açıklamalar...

ERKEN EMEKLİLİK YASASINDA SON DURUM NE?

Özel bir televizyon kanalında konuşan TOBB ETÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, bu konuda bir formül üretilmesi için harekete geçildiğini duyurdu.

"EYT'LİLERİN DÜŞÜNCELERİNİ ALACAK"

Kılıç şunları söyledi: "Son dönemde bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanımız, Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdi. EYT'lilerin düşüncelerini alacak, SGK ile görüşecek. Geçenlerde kendisiyle konuştum. Bu konuda bir formül üreteceğiz, üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı var. Somut bir adım atılmış oldu. Umarım karşılıklı görüşmelerle bu iş bir noktaya gelir, çözüme ulaşır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor."

MECLİS AÇILDIĞINDA GÖRÜŞÜLECEK Mİ?

Erken emeklilik yasasının 1 Ekim'den sonra Meclis'te görüşülüp görüşülmeyeceğine dair bir açıklama bulunmuyor. Ancak yasa ile ilgili detayların Meclis açıldıktan sonra görüşülmesi bekleniyor.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) YASASI NEDİR?

1998 yılında işe giren işçinin 2023 yılında emekli olması hakkı bulunurken birkaç yıl sonra çıkarılan yasa yüzünden emeklilik 15 yıl sonraya 2038 yılına ertelenmiştir. Bu yasa nedeniyle binlerce kişi EYT kapsamına dahil edilmektedir.