İmamoğlu'na ulaşılamıyor! Meclis üyelerine randevu vermeyip makam odasının önünde bekletiyor!

İBB Başkanı olduğu günden bu yana adı skandal kararları nedeniyle gündemden düşmeyen CHP'li İmamoğlu'nun, seçimlerden önce söylediği 'İstanbul’u AKP’li meclis üyeleri ile yöneteceğiz' sözler havada kaldı. Hatta kendi meclis üyeleri dahi İmamoğlu ile görüşemez oldu. Konuyu köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, "8 Eylül Pazar günü Canan Kaftancıoğlu başkanlığındaki CHP grup toplantısında neler oldu? Söz alan 15 konuşmacının tümü, Ekrem İmamoğlu’na dönük eleştirilerde bulundular. Başlıca şikâyetler, İBB’deki gelişmelerden haberdar olunmadığı ve gündem dışı konuşmalara izin verilmediği noktasında idi. Bazı belediye başkanlarının İmamoğlu’ndan randevu alamadıkları, bazılarının da makam odasının önünde bekletildikleri gibi yakınmalar da dikkat çekti" diye yazdı.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2019, 14:37 Güncelleme 11 Eylül 2019, 14:37
İmamoğlu’na ulaşılamıyor! Meclis üyelerine randevu vermeyip makam odasının önünde bekletiyor!

İÇİNDEKİLER

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, göreve geldiği günden bu yana yaptığı işçi kıyımı, zamlar ve tatiller gibi bir çok konuyla gündemden düşmeyen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bazı meclis üyelerine randevu vermediği ve bazılarını ise makam odasının önünde beklettiğini yazdı.

Kılıçdaroğlu'nun da benzer tavırlarda bulunduğunu hatırlatan Bayer, "Meclis üyeleri görüşlerini, sıkıntılarını kime anlatacaklar? Bu sert eleştirilere meclis üyeleri tarafından 'pasif' olarak nitelendirilen grup Başkanvekili Doğan Subaşı cevap verdi, ancak verdiği cevaplar kabul görmedi, tartışmalar daha da büyüdü." dedi.

İşte Yalçın Bayer'in o yazısından ilgili bölüm:
İBB'DE İMAR HAREKETLERİ AYNI HIZLA SÜRÜYOR

8 Eylül Pazar günü Canan Kaftancıoğlu başkanlığındaki CHP grup toplantısında neler oldu? Söz alan 15 konuşmacının tümü, Ekrem İmamoğlu'na dönük eleştirilerde bulundular. Başlıca şikâyetler, İBB'deki gelişmelerden haberdar olunmadığı ve gündem dışı konuşmalara izin verilmediği noktasında idi. Bazı belediye başkanlarının İmamoğlu'ndan randevu alamadıkları, bazılarının da makam odasının önünde bekletildikleri gibi yakınmalar da dikkat çekti. En önemlisi, tüm meclis üyeleri ile kucaklaşacağını söyleyen, hatta İstanbul'u AKP'li meclis üyeleri ile yöneteceğini beyan eden Ekrem İmamoğlu'na sorulan bir soru da şuydu:

"CHP grup toplantılarına niye katılmıyorsunuz?"

Bir örnek vermek gerekirse, Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısına katılmayıp vekilinin yönetmesi gibi...

Meclis üyeleri görüşlerini, sıkıntılarını kime anlatacaklar? Bu sert eleştirilere meclis üyeleri tarafından 'pasif' olarak nitelendirilen grup başkanvekili Doğan Subaşı cevap verdi, ancak verdiği cevaplar kabul görmedi, tartışmalar daha da büyüdü. Daha önce İBB meclis gündeminin çoğunluğunun imar hareketlerini kapsadığını da söyleyelim. Şimdi de değişen pek bir şey yok.

9 Eylül'deki İBB meclis gündeminin dosya sayısı 130'u bulmuştu. Bunun 94'ü imar ile ilgiliydi. Demek ki imar değişiklikleri aynen devam ediyor.