Barış Pınarı Harekatı'nda kara operasyonu başladı! İşte ilk görüntüler...

Fırat’ın doğusuna yönelik terör unsurlarını yok etmek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı karadan ve havadan bombardımanla saat 16.00’da başladı. Barış Pınarı Harekatı kapsamında kara harekatı da başladı. Kara harekatının başlamasıyla birlikte Mehmetçik, Tel Abyad ve Resulayn'a 4 koldan giriş yaptı.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2019, 22:20 Güncelleme 09 Ekim 2019, 23:51
Barış Pınarı Harekatı’nda kara operasyonu başladı! İşte ilk görüntüler...

İÇİNDEKİLER

Fırat'ın doğusuna yönelik terör unsurlarını yok etmek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı karadan ve havadan bombardımanla saat 16.00'da başladı. Barış Pınarı Harekatı kapsamında kara harekatı da başladı.

55 TERÖR HEDEFİ İMHA EDİLDİ
Türk savaş uçakları, Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan ve yaklaşık 30 kilometre derinlikteki terör örgütü YPG/PKK hedeflerini imha etti. Operasyonla ilgili ilk bilanço da açıklandı. Saat 16.00'dan bu yana 55 terör hedefi yerle bir edildi.

MSB tarafından yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekâtına başladı." denildi.



İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ
Milli Savunma Bakanlığından, 'Barış Pınarı Harekatı' kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekatının başladığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekatına başladı." ifadeleri kullanıldı.

İşte 'Barış Pınarı' kapsamında başlatılan kara harekatından ilk görüntüler...