Avrupa'dan itiraf gibi açıklama: Türkler’i tutamayız

Barış Pınarı Harekatı, terör örgütü PKK/YPG'yi dağıttı. Bebek katilleri kaçacak delik aradı. Çok güvendikleri Avrupa da çaresiz kaldı. Başkan Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı’nın teröristler temizlenene kadar süreceğini bildirdi. “Münbiç”i işaret etti. TSK ve SMO, bu şehri de YPG’lilerden temizlemek için harekete geçti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2019 Güncelleme 15 Ekim 2019, 07:53
Avrupa’dan itiraf gibi açıklama: Türkler’i tutamayız

İÇİNDEKİLER


Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerin Dışişleri Bakanları acilen toplandı. Barış Pınarı Harekatı'nı kınadı. "Operasyonu durdurun" çağrısı yaptı.
Ankara, terör sevicilerin hiçbirini dikkate almadı. Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn manşeti attı: Dürüst olalım. Avrupa Türkler'i durduramaz.

SIRA MÜNBİÇ VE KOBANİ'DE
Kobani'de, Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç'te kararımızı uygulama aşamasındayız.
Türkiye hayati bir adım atmıştır. Başladığımız işi muhakkak bitireceğiz. Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez.



VATANNAME
Almanya'da Ecrin İnam (9), Mehmetçik'e mektup yazdı: Hani Afrin'de bir çocuk şöyle demişti düşmana. 'Sizi Allah'a şikayet edeceğim.'
Anladım ki, şikayet etmiş Allah'a. Allah da sizi yollamış intikam almaya. Bir daha çocuklar ölmesin, bayrağımız inmesin, ezanlar dinmesin...

HA'PİS'HANE!
Hainler arkasına dahi bakmadan kaçtı. Giderayak hapisteki DEAŞ'lıları da serbest bıraktı.
Bu oyun, başta ABD olmak üzere tepkiyle karşılandı.



AL'MAL'LAR!
ST.Pauli oyuncusu Enver Cenk Şahin, asker selamı çaktı. Mehmetçik'e destek mesajı yolladı.



Ancak milli duruş, Almanlar'a battı. Kulüp sözleşmesini feshedip kadro dışı bıraktı.



LİDERİN SELAMI VAR
Türkiye, Paris'te oynanan maçta Fransa ile berabere kalarak liderliğini devam ettirdi.
Giroud'un golüne 81. dakikada Kaan cevap verdi. Milliler, İzlanda ile berabere kalsa bile EURO 2020'ye katılacak.

NOTLAR
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'nin güvenlik kaygıları meşru. Hiçbir müttefik Türkiye kadar fazla terörist saldırıya uğramadı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İYİ Parti ve CHP'yi ziyaret etti. Harekatla ilgili son bilgileri verdi.
ABD başkentindeki Türkler birleşti. Beyaz Saray önünde operasyona destek gösterisi düzenledi.
Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda doktor ve hemşire Barış Pınarı Harekatı'nda görev almak için başvuru yaptı.
Terör örgütü, yine sınır kasabalarına havan atışı yaptı. Siviller büyük korku yaşadı. Şans eseri can kaybı olmadı.


HEDEF MÜNBIİÇ
Türkiye, Barış Pınarı Harekatı'yla terör yuvalarını bir bir temizledi. Önce Resulayn, ardından Tel Abyad'a Türk bayrağını dikti. Başkan Erdoğan, dün Bakü ziyareti öncesi, yeni hedefleri işaret etti. Kobani ve Münbiç'in de PKK/YPG'den arındırılacağını bildirdi:
"Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımı ile sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda da kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız. ABD ile Münbiç konusundaki karşılıklı mutabakatımız, 90 gün içinde terör örgütleri Münbiç'i boşaltacaklardı. Seneyi devirdik ama Münbiç boşaltılmadı. Oranın gerçek sahipleri Arap kardeşlerimiz girecek. Bu konudaki yaklaşımımız onların oraya girmesi ve güvenliğini sağlamak."



BAKÜ'DEN İLAN ETTİ
Erdoğan, Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Ardından Dünya Türk İş Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada harekata karşı çıkanlara mesaj gönderdi: Güçlenen bir Türkiye'ye karşı hep birlikte adım atıyorlar. Açık söylüyorum, İşte onun için biz bu attığımız adımdan vazgeçmeyeceğiz, siz ne derseniz deyin.



TÜRKİYE'NİN MEŞRU HAKKI
NATO Parlamenter Asamblesi Londra'da toplandı. Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri var. Başka hiçbir müttefik daha fazla terörist saldırıya uğramadı. Başka hiçbir müttefik Orta Doğu kaynaklı şiddet, istikrarsızlık ve kargaşaya daha fazla maruz kalmadı" dedi.
Erdoğan'ın açıklamasının ardından Münbiç sınırı, TSK ve SMO tarafından kuşatıldı. Hainlerin şehir merkezini boşaltmaya başladı

ABD ASKERİ HASEKE'DEN ÇIKTI
ABD, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Haseke kentinden de çekildi. Dün akşam saatlerinde başlayan çekilme işlemi nedeniyle ABD'li askerler, Irak tarafına geçti.



TÜNELE GÖMDÜK
Teröristler, tünellerde sakladıkları mühimmatı araçlara yüklerken böyle yerle bir edildi.

560 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Türk
askerini görünce kaçacak delik arayan PKK/YPG'li hainler, kazdıkları tünellerdeki silah ve mühimmatları bir araca yüklemeye başladı. O anlar, İHA'lar tarafından tespit edildi. Anında Hava Kuvvetleri'mize bilgi geçildi. Havalanan jetler, nokta atışıyla tüneli ve mühimmatı yerle bir etti. Bu operasyonda çok sayıda terörist öldürüldü. Etkisiz hale getirilen terörist sayısının 560 olduğu bildirildi.



PKK'NIN DEAŞ OYUNU
Köşeye sıkışan PKK/ YPG, DEAŞ'tan medet ummaya başladı. Hainler, dün Tel Abyad'da DEAŞ'lıların tutuklu bulunduğu hapishanenin kapılarını açtı. Toplam 2 bin kişinin kaçtığı anlaşıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bölgemizde bir tek DEAŞ hapishanesi vardı. Oraya gittiğimiz zaman bunun YPG'liler tarafından boşaltıldığını, oradaki DEAŞ'lıların kaçırıldığını gördük. Bunları da fotoğraflarla, filmlerle tespit ettik" dedi.



SAVAŞA GİRMEYİZ
ABD Başkanı Donald Trump yine klavyenin başına geçti. Mesajlarını dile getirdi: Kürtler bizi savaşa dahil etmek için DEAŞ mensuplarını serbest bırakıyor olabilir. İnsanlar gerçekten NATO ülkesi Türkiye ile savaşa gireceğimizi mi düşünüyor? Bizi Orta Doğu batağına çekenler şimdi orada kalmamızı isteyenler.


MEVLÜT YÜKSEL