CNN muhabirinden çok konuşulacak iddia: “Trump, Öcalan’ın manevi oğluyla görüştü!”

Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı başarılı bir şekilde devam ederken CNN International’ın savunma muhabiri Ryan Browne, çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Browne’un ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in açıklamalarına dayandırdığı haberinde, Trump'ın terörist başı Abdullah Öcalan'ın manevi oğlu YPG/PKK'lı terörist Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Kobani) ile görüştüğünü iddia etti. Browne iddiasını sosyal medya hesabından da paylaştı.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2019, 11:23 Güncelleme 15 Ekim 2019, 11:23
CNN muhabirinden çok konuşulacak iddia: “Trump, Öcalan’ın manevi oğluyla görüştü!”

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı tüm kararlılıkla devam ederken İngiliz medyasından çarpıcı bir iddia geldi.

ABD'nin Türkiye'ye uygulayacağı yaptırımların bazılarını açıklamasının hemen sonrası Başkan Yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray'da gazetecilere konuyla ilgili bilgi verdi.

CNN International'ın savunma muhabiri Ryan Browne, Pence'in açıklamalarına dayandırdığı demeçlere göre gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya attı.

Browne'nin paylaşıma göre Pence bu açıklamalar sırasında, Trump'ın YPG/SDG'nin başındaki Mazlum Kobani ile konuştuğunu açıkladı.

Muhabir Browne haberi twitter adesinden paylaştı.