Son dakika: Başkan Erdoğan'dan 7. Türk Konseyi Zirvesinde önemli açıklamalar

Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan 7. Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nde konuşma yaptı. Barış Pınarı Harekatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Bin kilometre karelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık. Kısa zamanda Münbiç'ten Irak sınırımıza kadar olan bölgeyi güvenli hale getirip, ilk etapta 1 milyon daha sonra 2 milyon Suriyeli sığınmacının evlerine kendi tercihleriyle dönmelerini temin edeceğiz." dedi.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2019, 12:04 Güncelleme 15 Ekim 2019, 12:29
Son dakika: Başkan Erdoğan’dan 7. Türk Konseyi Zirvesinde önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. Zirvesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Barış Pınarı Harekatı'nın iki önemli amacı var. Bunlardan ilki Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG kaynaklı terör tehdidinin tamamen ortadan kaldırılmasıdır. Harekatın ikinci gayesi ise 8 yıldır misafir ettiğimiz 3 milyon 650 bin Suriyeli Arap'ın kendi ülkelerine dönebilmelerini sağlamaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Bu zirve tarihi bir nitelik taşıyor. Türk Konseyi gibi yapıların dünya siyasetinde ağırlığı artıyor. Konseyin BMGK ve İslam İşbirliği Teşkilatı nezdinde gözlemci statüde olmasını istiyoruz.

Ekonomilerimiz üzerindeki döviz baskısını azaltacak önlemleri almalıyız. Yerel paralarla ticarete verdiğimiz önemin altını çizmek istiyorum. Kotalar maalesef ticaretimiz önündeki en büyük engellerden biri. Türk Konseyi olarak aramızdaki kotaları kaldırmamız gerekiyor.

BİN KİLOMETREKARELİK ALANI TERÖR İŞGALİNDEN KURTARDIK
Suriye'de son 8 yılda yaşadıkalrımız bir terör örgütü ile diğerinin tasviye edilemeyeceğini göstermiştir. PKK/YPG'yi tasviye etmek için 9 Ekim'de önemli bir adım attık. Birinci amacı PKK/YPG kaynaklı terör tehdidinin ortadan kaldırılması. İkinci nedeni misafir ettiğimiz Suriyeli Arapların ülkelerine dönmelerini sağlamaktır. Bugün harekatın 7. günündeyiz. Güvenli bölge haritasına uygun şekilde operasyon devam ediyor. Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık.

BÖLGEYİ GÜVENLİ HALE GETİRECEĞİZ
Kısa zamanda Münbiç'ten Irak sınırına kadar olan bölgeyi güvenli hale getireceğiz. Sığınmacıların evlerine dönmelerini temin edeceğiz. Türkiye'nin teröre karşı verdiği beka mücadelesinde kardeşlerimizden çok güçlü destek bekliyoruz."