Trump'ın ekonomi tehditleri tutmadı! ABD basını şaşkın! Türk Lirası'nın yükseldiğini görünce...

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ekonomisine yönelik tehditleri karşısında Türk Lirası'nın yükselişi ABD basınını şaşkına çevirdi. ABD basınının gündemi Türkiye ekonomisi olurken ekonomist Timoty Ash’in konuk edildiği programda, Türk lirasının dolar karşısındaki yükselişi konuşuldu.

Giriş Tarihi 16 Ekim 2019, 12:02 Güncelleme 16 Ekim 2019, 12:48
Trump’ın ekonomi tehditleri tutmadı! ABD basını şaşkın! Türk Lirası’nın yükseldiğini görünce...

İÇİNDEKİLER

Kendilerinin yıllardır teröristlere verdiği desteği görmezden gelerek birçok Avrupa ülkesini de silah satışı konusunda galeyana getirmeye çalışan ABD'nin hamlelerine ve Trump'ın sert yaptırım çıkışlarına rağmen tehditlerden etkilenmeyen Barış Pınarı Harekatı, ABD medyasının gündeminden düşmüyor.

TÜRK LİRASI DOLAR KARŞISINDA YÜKSELİYOR
CNN'in öne çıkan ekonomi programı, Türkiye'nin yükselişe geçen ekonomi piyasasını ele aldı. Ekonomist Timoty Ash'in konuk edildiği programda, Türk lirasının dolar karşısındaki yükselişi konuşuldu.

TRUMP'IN TEHDİTLERİ İŞE YARAMADI
Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı sonrasında özellikle yaptırım tehditleriyle harekatı engellemeye çalışan Trump'ın tehditlerinin boş çıktığının belirtildiği programda, Türkiye'nin Suriye harekatından 'işgal' olarak bahsedilirken, yaptırımların bir ceza olarak uygulanması gerektiği konuşuldu.

"ABD'nin daha önce uyguladığı yaptırım politikası bu sefer işe yaramıyor. Trump'ın sert açıklamalarına rağmen Türk lirası, dolar karşısında değer kazanıyor" çıkarımlarına yer verilen programda, Türk ekonomisinin bu defa hiçbir yaptırımdan olumsuz yönden etkilenmeyeceğinin de altı çizildi.