YÖK Atlas tercih robotu giriş! YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

YÖK Atlas tercih robotu giriş ekranı! YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversiteye girmek isteyen öğrenciler aldıkları YKS puanıyla doğru tercih yapmak istiyor. İstedikleri üniversiteye ve bölüme giriş yapmak isteyen öğrenciler YÖK Atlas tercih robotu üzerinden üniversitelerin taban puanlarını ve kontenjanlarını görüntüleyebiliyor. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2020, 13:41 Güncelleme 04 Ağustos 2020, 13:41
YÖK Atlas tercih robotu giriş! YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

İÇİNDEKİLER

YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas tercih robotu giriş ekranı! Doğru üniversite tercihi yapmak isteyen üniversite adayları YÖK Atlas tercih robotu üzerinden üniversite tercihlerini sorguluyor. Üniversitelerin kontenjan ve taban puanlarını YÖK Atlas tercih robotu üzerinden ulaşabilirsiniz. İşte, YÖK Atlas tercih robotu giriş ekranı!

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

"Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU GİRİŞ!

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.