CHP'li Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk hazımsızlığı partiyi karıştırdı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili söylediği sözler partiyi karıştırdı. CHP'li birçok milletvekilinin yanı sıra CHP tabanı da Canan Kaftancıoğlu'na sert tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2020, 07:46 Güncelleme 14 Eylül 2020, 13:00
CHP’li Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk hazımsızlığı partiyi karıştırdı

İÇİNDEKİLER

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 9 Eylül'de video konferansla gerçekleştirilen Taksim Toplantıları'na konuk oldu. 1.5 saatlik konuşmasında Kaftancıoğlu, Atatürk'e atfen üç kez Gazi Mustafa Kemal ifadesini kullandı.

Kaftancıoğlu, TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan'ın, "Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?" sorusuna şu cevabı verdi: "Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum."

Bu açıklama, CHP tabanı ve CHP'li politikacıların sert eleştirilerine hedef oldu.

Uluç Gürkan (TBMM eski Başkanvekili): Kasıtlı kullandığını da itiraf ediyor. Atatürk ifadesine kendini ait hissetmeyen birisinin bırakın parti kademelerinde yönetici olmayı, CHP'ye üye bile olmaması gerekir.
Mehmet Ali Çelebi (İzmir Milletvekili): Partimizin bir il başkanı Atatürk demeyi tercih etmezmiş. Millet gönlüne koyup haykırdıktan sonra sen demesen ne yazar. Ama unutma, burası CHP.


Barış Yarkadaş (Eski Milletvekili): Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve partimiz CHP'nin kurucusudur. Adını her yerde ve her koşulda; onurla, gururla söyleriz.
Tuncay Özkan (İzmir Milletvekili): Atatürk zaferin adıdır.


Haluk Pekşen (Trabzon Milletvekili): Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi, kurucusu ve liderini ismiyle anmak laubaliliği hiç kimsenin ne haddi, ne de hakkıdır.
Hüsnü Bozkurt (Konya Milletvekili): M. Kemal'in askeri olmayı reddeden, Atatürk soyadı ile de sorunlu bir CHP İl Başkanı.


Mehmet Akif Hamzaçebi (İstanbul Milletvekili): Atatürk'ün ismini anmakta tereddütü olanlar O'nunla problemi olanlardır.
Atilla Sertel (İzmir Milletvekili): 'Atatürk' diyemeyen bir il başkanını da gereken ders verilmezse bu da bizim en büyük ayıbımızdır.