Jak Kamhi, son yolculuğuna uğurlandı: Türkiyem sen çok yaşa

Jak Kamhi, son yolculuğuna uğurlandı. Torunu Lara Kamhi, veda mesajında dedesinin sözünü paylaştı: Benim canım ülkem, Türkiyem, sen çok yaşa!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2020 Güncelleme 14 Ekim 2020, 06:59
Jak Kamhi, son yolculuğuna uğurlandı: Türkiyem sen çok yaşa

İÇİNDEKİLER

ABD'de hayatını kaybeden işadamı Jak Kamhi (95) için Neve Şalom Sinagogu'nda cenaze töreni düzenlendi. Kamhi, Coronavirüs nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katıldığı törenin ardından Arnavutköy Musevi Mezarlığı'na defnedildi. Torunu Lara Kamhi, kendilerine yazılan İbranice mesajlar için teşekkür etti. Bir yanlışı düzeltmek istediğini bildirdi:

Bizler tek kelime dahi İbranice bilmiyoruz. Dini bayramları ailenin birliği için bahane belleyen dedemin duası Türkçe, Türkiye Cumhuriyeti'nin huzurunu ve refahını dilemekten ibaretti. Kıskanırdım küçükken dedem ülkesini bizden daha çok seviyor diye...




Bu sebeple yapılabilecek en güzel taziye memlekete yarar sağlamak diye düşünüyorum. Biz ailesi olarak onun bize mirası olan bu değerleri ne pahasına olursa olsun koruyacağız. Bu sebeple dedemin sözleriyle bitirmek istiyorum; Benim canım ülkem, Türkiyem, sen çok yaşa!