Tahinli pide nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Masterchef tahinli pide tarifi!

Dün akşamdan bu yana tahinli pide nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı merak edilerek gündemde sıkça araştırılıyor. Dün akşamki Masterchef bölümünde yapılan tahinli pide izleyiciler tarafından oldukça merak edildi ve tarifi merak edilerek arama motorları üzerinden sıkça araştırılmaya başlandı. Pratik ve lezzetli Masterchef tahinli pide tarifini haberimizden öğrenebilirsiniz.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2020, 13:30 Güncelleme 14 Ekim 2020, 13:30
Tahinli pide nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Masterchef tahinli pide tarifi!

İÇİNDEKİLER

Pide genellikle sevilen bir lezzettir ve farklı yörelere göre farklı malzemelerle yapılır. Masterchef son bölümde Mehmet, Somer ve Danilo şefler yarışmacılardan tahinli pide yapmasını istedi ve izleyicilerin de oldukça dikkatini çekti. Gündemde sıkça tahinli pide nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı araştırılır oldu. Pratik ve lezzetli Masterchef tahinli pide tarifi haberimizde yer alıyor.

TAHİNLİ PİDE NASIL YAPILIR?

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 adet yaş maya
3 dolu yemek kaşığı şeker
1 kilo un

İç malzemesi;
1. 5 veya 2 su bardağı tahin
1 kase toz şeker
Sıvı yağ (elimizi yağlamak için)

Yapılışı:
Yaş mayayı elimizle küçülterek, hamur yoğuracağımız kaba alıyoruz.
Sonra içine ılık sütü ve ılık iki bardak suyu ekliyoruz. Eğer şekerli yapacaksanız üç kaşık şekeri ekleyin.
Sonra da unu yavaş yavaş ilave edin. Elimize yapışan yumuşak bir hamur olacak. Un fazla gelirse, yettiği kadarını koyabilirsiniz.
Üzerini streç film ile kapattığınız hamuru 1. 5 saat bekletip mayalayın.
Hamurdan yağladığımız elimizle elma büyüklüğünde parçalar alıp yine elimizi yağlayarak servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Tahini üzerine bolca elimizle sürüyoruz. Şekerli istiyorsak bir yemek kaşığı şekeri gezdiriyoruz.
Tahinli hamuru geniş rulo yapıp kenara bırakıp diğer hamurlara aynı işlemi uyguluyoruz.
Kenarda bekleyen ruloyu elimizle çekerek uzatıyoruz. Çok kolay uzayacaktır. Arada kopsa da fark etmez.
Uzayan hamuru kıvrım böreği şekli veriyoruz. Büyüklüğü size bağlı.
Kıvırma işi bitince üzerine iki yemek kaşığı tahini sürerek elimizle iyice bastırıyoruz fazla kabarmaması için.
Eğer rengi parlak olsun isterseniz yumurta sarısı sürün. Ben sürmüyorum.
Arzuya göre susam serpin.
Önceden ısınmış 180 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca üzerine elinizle sulayarak bezle örtün, yumuşacık oluyor.