Microsoft yöneticisinden 'İzmir depremi' hakkında insanlık dışı paylaşım! Tepkilerin ardından özür mesajı yayınladı...

Son dakika haberine göre; Microsoft'ta Fransız yönetici olduğu belirtilen Maxime Rastello İzmir'deki deprem sonrası alçak bir paylaşımda bulundu. Microsof'un İsviçre ofisinde üst düzey yöneticisi olarak çalıştığı söylenen Rastello sosyal medya hesabından türkçeye 'Bunu hak ettiniz' şeklinde tercüme edilebilecek bir paylaşım yaptı. Söz konusu skandal açıklamaya sosyal medyadan tepki yağınca Rastello, özür mesajı yayınladı. Mesajda " Paylaşımım berbat, niyetim asla kurbanları hedef almak değildi" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2020, 10:39 Güncelleme 02 Kasım 2020, 17:46
Microsoft yöneticisinden ’İzmir depremi’ hakkında insanlık dışı paylaşım! Tepkilerin ardından özür mesajı yayınladı...

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi: Avrupa'daki Türkiye karşıtı açıklamalar dozajını iyice artırmışken İzmir'deki deprem sonrası batıdan insanlığa sığmayacak bir paylaşım geldi. Microsof'un İsviçre ofisinde üst düzey yöneticilik yaptığı söylenen Fransız Maxime Rastello türkçeye 'bunu hak ettiniz' şeklinde çevrilebilecek bir paylaşımda bulundu.

İŞTE O ALÇAK PAYLAŞIM

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Microsoft yöneticisinin Türkiye'yi hedef alan skandal paylaşımına vatandaşlar sosyal medyadan tepki yağdırdı. İzmir'deki deprem sonrası BAE'li bir gazetecide yine benzer bir paylaşımda bulunmuştu.

TEPKİLERİN ARDINDAN ÖZÜR MESAJI YAYINLADI

Rastello, tepkilerin ardından özür mesajı yayınladı. Rastello, "Türk toplumundan ve özellikle bu korkunç depremin kurbanlarından özür dilerim. Paylaşımım berbat, niyetim asla kurbanları hedef almak değildi" dedi.

MICROSOFT: SÖZ KONUSU KİŞİ MİCROSOFT ÇALIŞANI DEĞİLDİR
Microsoft'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İzmir'de yaşanan depremle ilgili yaptığı paylaşımla sosyal medyada ve haber portallarında gündeme gelen kişiyle ilgili bir düzeltme yapmak isteriz. Söz konusu kişi Microsoft çalışanı değildir ve hiçbir zaman olmamıştır. Kendisinin yaptığı paylaşım nedeniyle, MVP programıyla olan tüm ilişkisine son verilmiştir. Tüm iyi dileklerimizi İzmir depreminden etkilenen vatandaşlarımıza gönderiyoruz."
ifadelerine yer verildi.

BAE'Lİ İSİMDEN SKANDAL PAYLAŞIM

BAE Veliaht Prensi Zayed'in 'paralı' gazetecisi Hamad Al Mazrouei, İzmir'deki depremin ardından, ''Bugün Cuma, Türkiye'nin bütün camileri Fransa'yı yıktığını iddia ediyor. Allah İzmir'den cevap verdi.'' paylaşımını yapmıştı.