Lazanya nasıl yapılır? Evde pratik ve lezzetli kıymalı lazanya tarifi! Püf noktası…

Gündemde pek çok kişi Lazanya nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını merak ederek araştırıyor. Özellikle gündüz kuşağı izleyicileri yemek yarışmalarında yapılan lezzetleri yakından izliyor ve dikkatlerini çeken olunca tariflerini araştırmaya başlıyor. Bu noktada lazanya tarifi de oldukça merak edildi ve evinde deneyip sevdiklerine sunmak isteyenler püf noktaları sorgulamaya başladı. Evde pratik ve lezzetli kıymalı lazanya tarifi haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi 19 Mart 2021, 18:02 Güncelleme 19 Mart 2021, 18:02
Lazanya nasıl yapılır? Evde pratik ve lezzetli kıymalı lazanya tarifi! Püf noktası…

İÇİNDEKİLER

Büyükten küçüğe sevilen lezzetlerden biri olan lazanya yemek programlarında yapıldığında gündem konusu oluyor. Tarifi izleyiciler tarafından araştırılıyor ve evde sevdiklerine yapmak istiyorlar. Peki Lazanya nasıl yapılır? Evde pratik ve lezzetli kıymalı lazanya tarifinin püf noktası nedir? İtalyan klasiği olan lazanyanın farklı malzemelerle ıspanaklı, mantarlı gibi çeşitleri yapılır fakat en çok tercih edilen ve bilineni kıymalı olandır. Evde kolayca yapabileceğiniz ve tadı damaklarda kalacak olan kıymalı lazanya tarifini haberimizden öğrenebilirsiniz.

EVDE PRATİK VE LEZZETLİ KIYMALI LAZANYA TARİFİ

Malzemeler
250 gram kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı kullandım)
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet büyük boy domates
Karabiber, Kimyon, Pul Biber, Kekik
Tuz
6 adet lazanya yaprağı (haşlamaya gerek olmayan)
1-1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Sos Malzemeleri;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
Tuz

Yapılışı:

Geniş bir tavaya yağımızı koyup ısıtalım, minik doğranmış soğanları ve sarımsakları kavuralım
Rengi hafif değişince üzerine kıymayı koyup kavurmaya devam edelim
Kıymayı tadalım eğer ki piştiyse, üzerine rendelenmiş domatesi döküp karıştıralım.
Baharatlarını ve tuzunu da ekleyip, domatesin çiğ tadı gidene kadar pişirelim ve altını kapatalım
Bu arada beşamel sosumuzu da hazırlayalım

Yağı tencereye koyup, unumuzu kavuralım, rengi hafif değişince sütü döküp, tuzunu atalım ve altını kısarak, hızlı hızlı karıştıralım ki topaklanmasın.
Hafif yoğunlaşınca altını kapatabiliriz, iyice katılaşmasını beklersek soğuduğunda çok katı olacaktır.
Sosu; kalıbımızın altını ince bir şekilde kapatacak kadar döküyoruz.
Üzerine lazanya yaprağını tek kat koyalım, üstüste gelmemesine dikkat edelim. Ben baton kek kalıbında; bir katı 1,5 yaprak ile kapatabildim. Önemli olan boşluk kalmadan ve üst üste koymadan kalıbı kapatabilmek.
Üzerine her noktasına değecek şekilde beşamel sos sürüyoruz.
Üzerine az miktarda rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz.
Kıymalı harcı 3'e bölelim ve ilk kısmını bu kata, her yerine eşit olarak dökelim.
Sonra üzerine yeniden lazanya yaprağı, beşamel sos, kaşar peyniri ve kıymalı iç koyalım.
Aynısını tekrarlayarak 3 kat kıymalı harç olacak şekilde koyalım.
En üste lazanya yaprağı koyalım.
Beşamel sosun kalanını üzerine döküp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim.Fırından çıkarıp, kalan kaşar peyniri rendesini de koyup yeniden pişirelim. Ne zaman ki kaşarlar kızardı, o zaman yemeğimiz pişti demektir.
10 dakika dışarıda dinlendirip, servis tabağımıza alalım. Soğutmadan yiyelim ki yağları donmasın.

PÜF NOKTASI

Lazanya yapraklarını bazı arkadaşlarım haşlayarak koyuyorlar kenarları sert kalıyor diye. Eğer ki alt tabana ve yaprakların her yerine beşamel sos sürerseniz tam kıvamında pişecektir. Değmeyen bir nokta kalmaması önemli.