Yeni kabinede kimler olacak? 2021 kabine değişikliği ne zaman yapılacak?

2021 kabine değişikliği ne zaman yapılacak? Yeni kabinede kimler olacak? AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal'dan kabine değişikliğine ilişkin önemli bir açıklama geldi. Ünal yaptığı açıklamada kabine değişikliği olacağının sinyallerini verdi. Ünal; "2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir." dedi.

Giriş Tarihi 23 Mart 2021, 12:21 Güncelleme 23 Mart 2021, 19:45
Yeni kabinede kimler olacak? 2021 kabine değişikliği ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

2021 kabine değişikliği ne zaman yapılacak? Son günlerde sıkça gündeme gelen kabine değişikliği iddialarının ardından yeni kabinede kimler olacak sorusuna yanıt aranıyor. Kabine değişikliği iddialarının gerçek olup olmadığına ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan açıklama geldi. Ünal yaptığı açıklamada konuyla ilgili en net bilgiyi verdi.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Yarın yapılacak AK Parti kongresine değinen Ünal, "Kongrede Türkiye için güven ve istikrar diyeceğiz. Seçilecek kadrolar Türkiye'yi 2023'e taşıyacak" dedi.

Parti yönetiminde yeni birimlerin oluşturulacağını söyleyen Ünal, kongre için HDP'ye davette bulunmadıklarını söyledi.

Ünal kabine değişikliği iddialarına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. 2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz."

YENİ KABİNEDE KİMLER OLACAK?

Yeni kabinede kimler olacağına ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı. Açıklama geldiği takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

KABİNE NE DEMEK?

Kabine kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Kabine, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir.
TDK'ye göre, kabine kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Bakanlar Kurulu, hükûmet
- Hekim muayenehanesi
- Kabin
- Hela

"YARIN MİLLETİMİZİN ÖNÜNE ÇOK GÜÇLÜ BİR KADRO İLE ÇIKACAĞIZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi'ne ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımız liste ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. İnşallah yarın milletimizin önüne çok güçlü bir kadro ile çıkacağız." dedi.

Kandemir, Ankara Spor Salonu'nda yarın yapılacak AK Parti 7. Olağan Büyük Kongre hazırlıklarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

2023 İÇİN İŞARET FİŞEĞİ

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nin çok titiz, uzun süreli bir maratonun önemli bir tanesi olduğunu ve çok heyecanlı olduklarını belirten Kandemir, "Malum olduğu üzere delege seçimleri ile başlayan yaklaşık 1 senelik bir maratonu inşallah burada finallendiriyoruz, kongrelerimizi ama yeni bir başlangıç yapıyoruz. 2023 seçimlerinin işaret fişeğini buradan vermiş olacağız." ifadelerini kullandı.