Facebook ve Instagram'dan sansür! Selçuk Bayraktar’ın İsrail’i eleştiren paylaşımı kaldırıldı...

Sosyal medya plaformalarının taraflı tutumu sürüyor. Dünyanın en popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a sansür uyguladı. Instagram, Bayraktar'ın İsrail'de işgalcilerin Mescid-i Aksa alevler içinde yanarken dans eden görüntüsünü eleştiren paylaşımını kaldırdı. Instagram'ın ardından bir sansür de Facebook'tan geldi.

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2021, 22:01 Güncelleme 12 Mayıs 2021, 01:12
Facebook ve Instagram’dan sansür! Selçuk Bayraktar’ın İsrail’i eleştiren paylaşımı kaldırıldı...

İÇİNDEKİLER

Siyonist İsrail Filistinlileri hedef alan saldırılarını sürdürüyor. İşgalci İsrail'in saldırılarınında 30'a yakın Filistinli Müslüman şehit oldu.

Türkiye'den İsrail'in işgal girişimine tepkiler peş peşe yükseldi.

Sosyal medya plaformaları ise yine sansür uyguladı.

BAYRAKTAR' A SANSÜR
Dünyanın en popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'a sansür uyguladı.

BAYRAKTAR: "SİZİN FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ, İNSAN HAKLARI DİYEN İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜZ BATSIN!
Selçuk Bayraktar; Instagram'ın, "İsrail: Irkçı faşist terör devleti. Dünyanın başka neresinde, gündüz 16 çocuğu bombalarla katledip, gecesinde kutsal bir mabedin alevler içinde yanmasına dans edilir? Bu yaktığınız ateş ancak size döner. Allah adildir, mutlak hüküm sahibidir. #AksadaBaskınVar #AlAqsaUnderAttack" ifadelerinin yer aldığı paylaşımının kaldırdığını açıkladı.

Selçuk Bayraktar şunları söyledi:
"Instagram aşağıdaki paylaşımımı 'nefret söylemi' diyerek kaldırmış. Çocukları, sivilleri katletmek, mabedleri yakıp izlerken şarkılar eşliğinde dans etmek nefrettir, vahşettir, katliamdır. Sizin fikir özgürlüğü, insan hakları diyen ikiyüzlülüğünüz batsın!"

KALIN: "IRKÇILIĞI, NEFRETİ VE ŞİDDETİ NASIL ESTETİZE ETTİKLERİNİ BİR KEZ DAHA GÖRMÜŞ OLDUK"
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın; Instagram'ın, Selçuk Bayraktar'ın İsrail'i eleştiren paylaşımını kaldırmasına tepki gösterdi. İbrahim Kalın, "'Nefret söylemi'ni hangi amaçla kullandıklarını, İsrail zulmüne nasıl arka çıktıklarını; ırkçılığı, nefreti ve şiddeti nasıl estetize ettiklerini bir kez daha görmüş olduk. Bu şekilde deşifre olmalarına vesile olduğu için Selçuk Bayraktar kardeşime teşekkür ediyorum" dedi.

ALTUN'DAN TEPKİ: ORTADA BİR ZULÜM DÜZENİ VAR
İletişim Başkanı Fahrettin Altun da duruma tepki gösterdi.

Altun, "Ortada bir zulüm düzeni var. Bu olay da gösteriyor ki sosyal medya platformları bu zulüm düzenine hizmet ediyor. Ne olursa olsun susmayacağız! Madem bu bir savaş; O zaman biz de İsrail'in zulümlerine, işgal ve katliamlarına karşı var gücümüzle savaşacağız. Allah bizimledir." ifadelerine yer verdi.

BİR SANSÜR DE FACEBOOK'TAN
Bayraktar'a bir sansür de Facebook'tan geldi. Bayraktar yaptığı açıklamada, "Facebook da bu ikiyüzlü sansür ve kara propagandanın araçlarından. Birçok kez denememe rağmen aynı videoyu yüklemeye bile müsade etmedi." ifadelerini kullandı.

Facebook, Instagram ve WhatsApp Amerikalı bilgisayar programcısı Mark Zuckerberg tarafından yönetiliyor.