CHP Milletvekili Murat Emir'e tepki: Kara Fatma’ya iftira değil destek beklerdik

Üsteğmen Kara Fatma’nın hayatını anlatan ‘Mahi’ filminin yapımcısı Galip Güner, “CHP Milletvekili Murat Emir asılsız iddialarla filmimizi karaladı." dedi. "Atatürk'ün partisinden bir milletvekilinin bu tür karalama, engelleme çabalarına maruz kalmak bizi çok üzdü" diyen Güner, sözlerine şöyle devam etti: "Bu büyük bir iftiradır. Film üzerinden algı yaratmaya çalışmak yerine, keşke 1 milyon da onlar (CHP) destek verseydi. Biz destek beklerken köstek oluyorlar. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız."

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2021, 08:20 Güncelleme 27 Mayıs 2021, 08:23
CHP Milletvekili Murat Emir’e tepki: Kara Fatma’ya iftira değil destek beklerdik

İÇİNDEKİLER

Kurtuluş Savaşı'nın binlerce kadın kahramanından biri olan Üsteğmen Kara Fatma'nın hayatını anlatan 'Mahi' adlı filmin Kültür Bakanlığı'ndan 1 Milyon TL'lik maddi destek aldı. CHP Milletvekili Murat Emir, filmin danışmanlığını Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan yaptığı için bu desteğin verildiğini iddia etti.



'DEMİRCAN DANIŞMAN DEĞİL'
Sabah'ın haberine göre filmin yapımcısı Galip Güner, iddianın asılsız olduğunu, Demircan'ın filmin danışmanı olmadığını söyledi: "Filmimizin esas bütçesi 10 milyon lira. Dönem filmi maliyetli bir iştir. Biz Kültür Bakanlığı'na 5 milyon destek için başvurduk, 1 milyon lira destek alabildik. Destek aldığımızı öğrendikten sonra Demircan ile 6 Mayıs'ta görüştük. Filmin senaristi İlknur Bektaş'ın görüşmeye dair sosyal medyada paylaştığı fotoğrafın ve ifadenin çarpıtılarak burada bir şaibe varmışçasına kamuoyuna sunulması bizi üzmüştür. Ayrıca 'Kara Fatma' filmimize Ahmet Bey değil, Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleme kurulunda bulunan insanlar ve meslek birlikleri destek vermiştir. İddia edildiği gibi filmimizin danışmanı Ahmet Misbah Demircan değildir. Bakanlığa ilettiğimiz proje dosyasında danışmanımızın ismi yazmaktadır. Demircan'ın projemizle bağlantısı yoktur."



'BİZE KÖSTEK OLDULAR'
"Atatürk'ün partisinden bir milletvekilinin bu tür karalama, engelleme çabalarına maruz kalmak bizi çok üzdü" diyen Güner, sözlerine şöyle devam etti: "Bu büyük bir iftiradır. Film üzerinden algı yaratmaya çalışmak yerine, keşke 1 milyon da onlar (CHP) destek verseydi. Biz destek beklerken köstek oluyorlar. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız."


'AKINCI'NIN YÖNETMENİ ÇEKECEK
Daha önce 'Taş Mektep' adlı sinema filmini çektiklerini ve şu anda 3 film için sette olduklarını söyleyen Güner, "Yüzlerce kişiye iş veriyoruz. Dönem filmlerinde tecrübeli bir yapım şirketiyiz. Mahi için güçlü bir oyuncu kadrosu oluşturmaya başladık" dedi. Güner, filmi daha önce atv'de 'Akıncı' dizisini çeken Gökhan Erkut'un yöneteceğini açıkladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN