Karpaçyo nedir, nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Masterchef Carpaccio tarifi! İşte malzemeler, püf noktalar…

Akşam kuşağı izleyicileri tarafından Karpaçyo nedir, nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı sıklıkla araştırılır oldu. TV8’in fenomen yarışması Masterchef Türkiye’de ana kadrosuna girmeye çalışan yarışmacılar en iyi performansları sergiliyor. Bugün yapılan Carpaccio lezzeti yoğun ilgi gördü ve izleyiciler malzemeleri, nasıl yapıldığını araştırır oldu. Pratik ve lezzetli Masterchef Carpaccio tarifi haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2021, 23:49 Güncelleme 09 Ağustos 2021, 23:49
Karpaçyo nedir, nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Masterchef Carpaccio tarifi! İşte malzemeler, püf noktalar…

İÇİNDEKİLER

Karpaçyo nedir, nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Masterchef Carpaccio tarifi sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. Masterchefte yapılan lezzetli yakından takip eden ve evlerinde de yaparak sevdiklerine sunmak isteyenler Karpaçyo yani Carpaccio tarifini oldukça merak etti ve hakkındaki bilgileri araştırır oldu. İşte malzemeler…

Carpaccio Nedir?

Carpaccino, çiğ sığır etinin çok ince dilimlenmesiyle yapılan bir İtalyan yemeğidir. Carpaccino genellikle parmesan peyniri, karper peyniri, zeytinyağı ve çam tohumu ile lezzetlendirilip yemeye hazır hale getirilir.

MASTERCHEF CARPACCİO TARİFİ

Malzemeler:

320 gram sığır bonfile
160 gram rucola (italyan rokası)
80 gram parmesan peyniri (36 aylık parmigiano reggiano)
30 ml. extravergine zeytinyağı
1 adet limon suyu
5 gram deniz tuzu
1 gram taze çekilmiş tane karabiber

Yapılışı:
Carpaccio hazırlanacak sığır bonfileyi, soğutmak amacıyla 30 dakika kadar derin dondurucuda bekletin.
Sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberi bir çırpıcı yardımıyla küçük bir kapta karıştırın.
Yaprak kısımlarını ayıkladığınız rokayı, bol suda yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
Düz bir servis tabağına 35-40 gram kadar roka yaprağını yayın. Sığır etini zar inceliğinde dilimledikten sonra yarısını servis tabağına alın.
Kalan roka yapraklarını tabağa dizip, bir kenara ayırdığınız kalan sığır filetoları üzerine kapatın.
Hazırladığınız sos karışımını üzerine gezdirdiğiniz carpaccio tabağını, ince ince traşlanmış parmesan peyniriyle bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.