Evde havyar nasıl yapılır? Havyar nedir, nasıl yenir, faydaları nelerdir? İşte pratik tarif…

Gündemde sıklıkla Evde havyar nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı araştırılıyor. Özellikle yemek programlarını, yarışmalarını yakından takip edenler balık yumurtası olan havyarın nasıl yapıldığını, yenildiğini, yararları hakkında bilgileri edinmek istiyor. Peki Havyar nedir, nasıl yenir, faydaları nelerdir? İşte evde yapabileceğiniz pratik havyar tarifi, malzemeler ve püf noktalar…

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2021, 00:17 Güncelleme 14 Ağustos 2021, 00:17
Evde havyar nasıl yapılır? Havyar nedir, nasıl yenir, faydaları nelerdir? İşte pratik tarif…

İÇİNDEKİLER

Evde havyar nasıl yapılır? Havyar nedir, nasıl yenir, faydaları nelerdir? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. Dünyanın en pahalı yiyecekleri arasında yer alan balık yumurtası havyarı evde yaparak sevdiklerinize sunmanız mümkün. Yemek programlarında, yarışmalarında rastlanılan bu lezzet hakkında bilgiler haberimizde…

EVDE HAVYAR NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1.si için:

300 gr havyar
1,5 çorba kaşığı un
15 dal ince kıyılmış maydanoz
1 yumurta
Tuz, karabiber
Sıvı yağ

2.si için:

10 adet havyar
2 çorba kaşığı un
Tuz
Sıvı yağ

Yapılışı:

1.si için; havyarlar yıkanır ve süzülür. Üzerindeki zar çıkarılır.
Havyar bir kaba alınır, yumurta, un, maydanoz, tuz, karabiber konulur karıştırılır.
Tavaya yağ konulur kızdırılır. Çorba kaşığıyla dökerek havyarlar arkalı önlü kızartılır.
2.si için; havyarlar yıkanır, süzülür. Unla tuz bir kapta karıştırılır.
Havyarlar una bulanır.
Tavaya yağ konulur, kızdırılır.
Havyarlar arkalı önlü kızartılır. Afiyet olsun.

HAVYAR FAYDALARI NELERDİR?

100 gramında 264 kalori bulunan havyar protein açısından oldukça zengindir.
Yüksek besin değeri sayesinde enerji vererek kronik yorgunluk gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Hatta bazıları çağımızın meşhur hastalığı tükenmişlik sendromunu da geçirdiğini iddia ediyor.
İçerdiği B12 vitamini sayesinde sadece küçük bir kaşık havyar yetişkin bir insanın günlük ihtiyacının tamamını karşılar. Bu da beyni ve zihni geliştirerek Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Balık yumurtasının yaşlanma karşıtı ve nemlendirme etkileri cildi besler. Kozmetik sektöründe üretimi yaygınlaşan havyar kremi ve havyar özlü şampuan gibi ürünlerle cildin ve saçların onarılmasına yardımcı olur. Ayrıca siyah havyar maskesi inatçı kırışıklıklar üzerinde olumlu etki yaratır.
İçeriğinde antioksidanlar yönünden zengin A vitamini bulunur. Bu sayede hücre yenilenmesini hızlandırır. Açık yaraların daha çabuk iyileşmesinde önemli bir rol oynar.
Yüksek miktarda kalsiyum ile kemikleri güçlendirir.
Havyarın yarattığı afrodizyak etki de göz ardı edilmemesi gereken sonuçlar arasında yer alır. Bu etki ölçülebilir olsaydı eğer bankaların havyar kredisi vermesi kaçınılmaz bir son olabilirdi :)
Havyar tüketiminin vücudunuza olan etkilerini özetlemek gerekirse;
Protein ihtiyacınızı mükemmel derecede karşılar.
Üreme hormonlarının üzerinde oldukça etkilidir. Hormonal dengeyi sağlar ve üreme hormonlarını uyararak bedeninizi doğurganlığa hazırlar.
Yaşlanmaya düşman olan havyar, cildinizi her zaman daha genç göstermek için çabalar. Cilt sağlığınızı korumak ve kendinizi daha iyi hissetmek için havyar tüketmeye başlayabilirsiniz.


Çok lüks cilt maskelerinin içinde yer alan havyar, akne ve siyah nokta gibi istenmeyen durumları en iyi şekilde çözer.
Özellikle göz kenarları çevresinde oluşan kırışıklık gibi yaşlılık belirtilerini önler.
Psikolojik sorunların da önlenmesi için vücudu uyaran havyar, sinir hücrelerinin sağlığını koruyan en etkili besinlerden biridir.
Kendinizi daha iyi hissetmek, olduğunuz yaştan daha genç görünmek, hastalıklardan uzak bir yaşam sürmek için havyar tüketebilirsiniz.