CHP'nin 'öğrenci yurtları' provokasyonu çöktü! İmamoğlu koltuğa oturdu, 1875 kişilik yurt projesi rafa kaldırıldı

İftira ve algı siyasetinden vazgeçmeyen CHP'nin 'öğrenci yurtları' üzerinden girişimde bulunduğu provokasyon çöktü... Kılıçdaroğlu'nun yurt meselesi için "1 yılda çözeriz" açıklamasının ardından skandal bir gelişme yaşandı. 2018 yılında 90 milyon liranın üzerinde maaliyetle 69 bin metrekarelik bir alana yapımına başlanan 1875 kişilik öğrenci yurdu projesinin, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönetime geçmesiyle askıya alındığı ve yaklaşık 2 yıl 3 aydır kaderine terk edildiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2021, 21:43 Güncelleme 24 Eylül 2021, 22:01
CHP’nin ’öğrenci yurtları’ provokasyonu çöktü! İmamoğlu koltuğa oturdu, 1875 kişilik yurt projesi rafa kaldırıldı

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara veren üniversiteler, Eylül ayı itibarıyla kapılarını tekrar açtı.

Milyonlarca öğrenci uzun aradan sonra eğitim alabilmek için üniversitelerinin bulunduğu şehirlere göç etti.

Öğrenci akınlarının ardından İstanbul'da yurt polemiği de gündemdeki yerini aldı.


Özellikle de ana muhalefet kanadından peşpeşe açıklamalar geldi, bol keseden vaatlerde bulunuldu. Tam da bu sırada Küçükçekmece Atakent'te bir skandal daha gün yüzüne çıktı.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt polemiği için "1 yılda çözeriz" dediği dakikalarda, İstanbul'da 2018 yılında İBB tarafından yapımına başlanan ve 1875 kişilik yurt projesinin, seçimden sonra yönetime gelen CHP'li Ekrem İmamoğlu tarafından askıya alındığı ortaya çıktı.




2 yıl 3 aydır inşaat halinde bekletilen ve kaderine terk edilen projede, inşaatta kullanılan birçok malzemede tahribat oluştuğu ve maddi kayba yol açıldığı kaydedildi.



CHP'Lİ YÖNETİM PROJEYİ 2 YIL 3 AYDIR BEKLETİYOR
"1 yılda çözeriz" açıklamasını yapan Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu'nun askıya aldığı yurt porjesi hakkında yapacağı açıklama merak konusu olurken, yaşanan skandala dair konuşan AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Recep Şencan "Yurtlara ilişkin son günlerde algı operasyonları yapılıyor. Yurt projesi CHP yönetimi tarafından 2 yıl 3 aydır bekletiliyor" ifadelerini kullandı.


FELAKETTEN İSTİFADE EDELİM DİYE BEKLİYORLAR
Şencan "Birileri ülkenin başına bir felaket gelsin de biz de buradan istifade edelim diye dua ediyor. Bunların son örneği de öğrenci yurtları. Bu yurtlara ilişkin son günlerde algı operasyonları yürütülüyor. Küçükçekmece Atakent'te AK Parti döneminde İBB tarafından projelendirilen, 2017 yılında ihalesi yapılan ve 2018 yılında yapımına başlanılan 1875 kişilik bir öğrenci yurdu var. İçinde kütüphane ve spor salonlarının da bulunduğu bu proje tam da 2 yıl 3 aydır CHP'li İBB yönetimi tarafından yarım bırakılmış halde bekletiliyor. Son günlerdeki yurt polemiğinin ardından da algı operasyonuyla gençleri kışkırtmaya çalışıyorlar. Polemiği bıraksınlar yurdu planladığı gibi bitirsinler. İBB yapamıyorsa projeyi devretsin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız seve seve tamamlar" diye konuştu.



BAKAN ERSOY "PROVOKASYON" DEMİŞTİ
Üniversitelerin açılmasıyla onlarca öğrenci, yurtlardaki yoğunluk nedeniyle barınma imkanlarının kalmadığını ve sokakta yaşamak zorunda olduklarını ifade ederek "Yurtsuzlar" eylemi başlatmıştı. Yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 127 kişinin katıldığı eylemler hakkında "Eyleme katılan 73 öğrencinin İstanbul'da ikamet ettiği ve herhangi bir barınma probleminin olmadığı, 12 öğrencinin ikamet kaydının il dışında olduğu, 28 şahsın başka illerde bulunan üniversitelerde öğrenim gördüğü ve ikamet ettiği tespit edildi. 8 şahsın herhangi bir Yüksek Öğrenim Kurumunda kaydının bulunmadığı, 5 şahsın üniversite mezunu, 1 şahsın da Akademisyen olduğu belirlendi.

Eyleme katılan 127 şahıstan; 4 öğrencinin Kredi Yurtlar Kurumu'nda kaydının bulunduğu, 1 öğrencinin yedek olduğu, 10 öğrencinin daha önce yurtlarda kalıp kaydını sildirdiği, diğer öğrencilerin ise yurt başvurularının bulunmadığı tespit edildi. Yine bir yalanlar dizisi, yine provokasyon. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik yalanları, sahte tiyatroları paylaşmaya ve provakasyonlara karşı uyarmaya devam edeceğiz. İstanbul'da 'Barınamıyoruz' eylemlerine katılan 127 kişinin neredeyse tamamının hiçbir barınma sıkıntısı yok" demişti.