Lazanya böreği nasıl yapılır? Pratik yapılan ve lezzetine doyum olmayan lazanya tarifi! Malzemeler, püf noktalar…

Akşam kuşağı izleyicileri tarafından Lazanya böreği nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde araştırılıyor. Yemek programları ve yarışmalarında yapılan lezzetlerin tarifleri oldukça merak ediliyor ve evlerinde denemek isteyenler tarafından sıklıkla sorgulanıyor. Bugün Masterchef yarışmasında yapılan görüntüsüyle oldukça dikkat çeken lazanyanın tarifi merak konusu oldu. Pratik yapılan ve lezzetine doyum olmayan lazanya tarifi haberimizde yer alıyor. İşte malzemeler, püf noktalar…

Giriş Tarihi 25 Eylül 2021, 23:23 Güncelleme 25 Eylül 2021, 23:23
Lazanya böreği nasıl yapılır? Pratik yapılan ve lezzetine doyum olmayan lazanya tarifi! Malzemeler, püf noktalar…

İÇİNDEKİLER

Lazanya böreği nasıl yapılır? Pratik yapılan ve lezzetine doyum olmayan lazanya tarifi! sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. TV8'in femomen yarışması Masterchef Türkiye'yi izleyenler yapılan lezzetlerin tariflerini merak ederek gündemde yoğun bir şekilde araştırıyor. Bugün de lazanya böreği tarifi evde denemek isteyenlerin ilgi odağı oldu. Malzemeler ve püf noktalarını haberimizde bulabilirsiniz.

PRATİK VE LEZZETLİ LAZANYA TARİFİ!

Malzemeler
14 yaprak lazanya
1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet yumurta100 gram tereyağı (eritilmiş)
Yarım su bardağı süt
İç Harcı için;

400 gram beyaz peynir
1 demet doğranmış maydanoz
Üzeri için;

2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Lazanyaları haşlamak için bir tencerede su kaynatılır. İçerisine tuz ve sıvı yağda eklenir.
Lazanyalar çok fazla yumuşatılmadan haşlanır. Süzgeç yardımı ile alınarak soğuk suya konulur ve tek tek ayrılarak bir kenara alınır.
Eğer dağılıp kopanlar olursa da böreğin iç kısmında kullanılabilir.
Bir yandan beyaz peynir ve kıyılmış maydanozlar karıştırılır. Başka bir kasede ise yumurta çırpılır ve üzerine eritilen tereyağı ve süt ilave edilir.
Cam kabın her yanı tereyağı ile yağlanır. Lazanya yaprakları tabana yayılır. Tamamlandıktan sonra üzerine yumurtalı karışımdan sürülür. Ardından da peynirli harç serpilir.
Tekrardan lazanya serip yumurtalı karışımla ıslatılır ve peynirli harçtan serpilir.
Lazanyalar bitene kadar bu işleme tekrarlanır. En üste ise kaşar peyniri rendesi kapatılarak fırına sürülür. 170 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun…